Kryptomeny s najvyšším výnosom: Do týchto 10 sa vám aktuálne oplatí investovať

  • Kryptomeny sú aj prostriedkom na generovanie výnosov.
  • Práve tie sú kľúčové pri zostavovaní tohto rebríčka.
Novinky Kryptomeny generujú výnosy
Kryptomeny generujú výnosy. Zdroj: shutterstock.com/Kampan
BITmarkets BITmarkets

Kryptomeny už dávno nie sú len o špekuláciách na ich cenu. Rôzne blockchainové siete generujú významné príjmy z poplatkov, ktoré sú kľúčovým ukazovateľom ich využitia a ekonomickej aktivity. Poďme sa pozrieť na desať kryptomien, ktoré za posledný rok dosiahli najvyšší príjem z poplatkov.

Kryptomeny s najvyšším výnosom

1. Ethereum (ETH)

Ethereum je jednoznačne lídrom v oblasti príjmov z poplatkov. Jeho blockchain je najpoužívanejší na vývoj decentralizovaných aplikácií (dApps) a vykonávanie smart kontraktov. Vysoké poplatky na Ethereu sú dôsledkom intenzívneho používania siete, aj keď súčasné upgrady, ako Ethereum 2.0, majú za cieľ zlepšiť škálovateľnosť a znížiť náklady.

2. Bitcoin (BTC)

Bitcoin, najstaršia a najznámejšia kryptomena, tiež generuje značné príjmy z poplatkov. Hoci jeho primárnou funkciou je uchovávanie hodnoty a platby, vysoký dopyt a obmedzená kapacita siete vedú k vyšším transakčným poplatkom.

3. Tron (TRX)

Tron je blockchainová platforma známa pre svoju nízku cenu transakcií a rýchle transakcie. Hostí množstvo dApps a má veľkú používateľskú základňu, čo vedie k významným príjmom z poplatkov.

4. Solana (SOL)

Solana sa rýchlo etablovala ako jedna z najškálovateľnejších blockchainových sietí. Jej nízke poplatky a vysoká rýchlosť transakcií prilákali množstvo projektov, čo sa odrazilo aj na jej príjmoch z poplatkov. Solana sa často považuje za konkurenta Ethereu, najmä v oblasti DeFi a NFT.

5. Binance Smart Chain (BSC)

Binance Smart Chain je ďalšia významná sieť, ktorá zaznamenala vysoké príjmy z poplatkov. Je populárna najmä pre nižšie transakčné náklady a rýchlejšie transakcie v porovnaní s Ethereom. BSC hostí množstvo decentralizovaných financií (DeFi) projektov, čo prispieva k jej vysokým príjmom.

Blockchain

Blockchain je decentralizovaná digitálna databáza, ktorá bezpečne ukladá a overuje informácie prostredníctvom distribuovanej siete počítačov. Každý blok v reťazci obsahuje transakčné údaje, časovú pečiatku a kryptografický odkaz na predchádzajúci blok, čo zaisťuje integritu a nezmeniteľnosť záznamov. Táto technológia umožňuje transparentné a bezpečné sledovanie digitálnych transakcií bez potreby centrálnej autority. Blockchain je základom pre kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum a má široké využitie v rôznych priemyselných odvetviach, vrátane financií, logistiky a zdravotníctva.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ďalšie pozície

6. Avalanche (AVAX)

Avalanche je rýchlo rastúca platforma pre smart kontrakty, ktorá zaznamenala príjmy z poplatkov vo výške 68,83 milióna USD za posledný rok. Jej vysoká škálovateľnosť a nízke transakčné náklady prispievajú k jej popularite.

7. zkSync Era

zkSync Era, riešenie druhej vrstvy pre škálovanie Ethereum, dosiahlo príjmy z poplatkov vo výške 59,77 milióna USD. Technológia zk-rollups umožňuje lacnejšie a rýchlejšie transakcie, čo zvyšuje jej atraktivitu.

8. PancakeSwap (CAKE)

PancakeSwap je hlavná decentralizovaná burza na Binance Smart Chain. Jej popularita a vysoký objem obchodovania vedú k významným príjmom z poplatkov.

9. Optimism (OP)

Optimism je ďalšie riešenie druhej vrstvy pre Ethereum, ktoré zaznamenalo príjmy z poplatkov vo výške 40,4 milióna USD. Jeho cieľom je zlepšiť škálovateľnosť a znížiť náklady na transakcie na Ethereu.

10. Polygon (MATIC)

Polygon je ďalšie riešenie druhej vrstvy pre Ethereum, ktoré dosiahlo príjmy z poplatkov vo výške 23,91 milióna USD za posledný rok. Kryptomena umožňuje rýchlejšie a lacnejšie transakcie, čo zvyšuje jeho používanie.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.