Slováci sa môžu tešiť na nové zahraničné reťazce. Rútia sa k nám ďalšie obchody a fast foody

  • Slováci sa môžu tešiť na množstvo nových značiek, ktoré čoskoro zavítajú na náš trh.
  • Pribudnú nové obchody, reštaurácie aj supermarkety.
Novinky Slováci sa môžu tešiť na nové zahraničné značky
Slováci sa môžu tešiť na nové zahraničné značky. Zdroj: shutterstock.com/My Ocean Production/Paulo Zanella

Slovenský trh sa stal v posledných rokoch veľmi lákavým pre množstvo zahraničných značiek. V najbližších mesiacoch u nás pribudne viacero úplne nových hráčov, ktorí rozšíria ponuku tovarov aj služieb.

Pribudnú noví hráči

Slováci sa môžu tešiť na novú sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením, na poľské supermarkety, reťazec kaviarní, ďalšiu značku drogérií a nový lacný diskont.

 

V najbližšom období na Slovensku pribudnú noví hráči, ktorí môžu kompletne zmeniť konkurenčné prostredie na maloobchodnom trhu. Slováci sa môžu tešiť na širšiu ponuku a výhody, ktoré im prinesie boj o zákazníka medzi reťazcami.

Prémiový fast food mieri na Slovensko

V súčasnosti na Slovensku pôsobí len zopár svetových fast foodov. Ich kráľom je McDonald’s, za ktorým o niečo málo zaostávajú KFC a Burger King. Ponuka reštaurácií s rýchlym občerstvením sa však rozšíri o nové zahraničné reťazce.

Americká sieť fast foodov Five Guys, ktorú prevádzkuje spoločnosť Monterock International, získala povolenie na rozšírenie svojho reťazca v krajinách strednej a východnej Európy, medzi ktoré patrí aj Slovensko.

Reštaurácia rýchleho občerstvenia, ktorého ceny sa pohybujú na vyššej úrovni, ako sú Slováci bežne zvyknutí, by mala pribudnúť najskôr v Bratislave. Jej kuchyňu môžu našinci poznať z neďalekej Viedne, kde ceny najlacnejších hamburgerov začínajú na sume od 10 eur vyššie a hranolky pod 5 eur tam nekúpite.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Biedronka ako najväčšia udalosť dvoch desaťročí

Poľský gigant maloobchodného trhu otvorí svoje prvé prevádzky na Slovensku v priebehu nasledujúcich mesiacov.

Slovensko zažilo takúto udalosť naposledy pred dvomi dekádami, keď na náš trh vstúpil nemecký reťazec Lidl.

Práve tieto dva supermarkety u našich severných susedov zvádzajú tvrdý konkurenčný boj o zákazníka. Agresívny súboj dravých maloobchodný sietí tam prerástol až do súdnej žaloby, po ktorej exekútor odstránil kontroverzné billboardy jedného z reťazcov.

Starbucks dostane na Slovensku konkurenta

Späť
Strana 1/3Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.