Ethereum na 10 000 dolárov? Áno, ak prekoná túto hranicu

  • Ethereum sa javí veľmi pozitívne.
  • Pred objavovaním nových cenových hladín už stojí len jedna prekážka.
  • Následne už očakávame nové rekordy.
Novinky Ethereum vidia analytici pozitívne
Ethereum vidia analytici pozitívne. Zdroj: shutterstock.com/Mica Stock/

Ethereum (ETH), druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie, má pred sebou veľký potenciál na rast. Podľa uznávaného kryptomenového analytika Christophera Inksa je ETH na ceste k dosiahnutiu hodnoty 10 000 USD, čo predstavuje jednu z najasymetrickejších stávok v súčasnom kryptomenovom svete. Inks verí, že Ethereum je momentálne v priaznivej pozícii a ponúka jedinečnú príležitosť pre investorov.

Ethereum porastie

Jedným z hlavných dôvodov, prečo Inks verí vo výrazný rast Etherea, je jeho rozširujúce sa použitie v DeFi (decentralizovaných financiách). Z tohto pohľadu je zaujímavou oblasťou aj NFT, ktorá sa postupne zdvíha z dna. Tieto dva sektory zažili v posledných rokoch explozívny rast, pričom ETH je hlavným palivom, ktoré poháňa transakcie v týchto ekosystémoch.

Podstatným dôvodom, prečo analytik vníma ETH pozitívne, je tzv. Ethereum 2.0. Ide o významnú aktualizáciu siete Ethereum. Sľubuje zlepšenie škálovateľnosti a zníženie poplatkov za transakcie, čo by mohlo prilákať ešte viac používateľov a investorov. Užívanie siete je želaným faktorom, pretože kryptomeny už dlhší čas zápasia s tým, či sa presadia aj v praxi.

Ďalším dôležitým faktorom je rastúci záujem inštitucionálnych investorov o ETH.

Ethereum ETF

Viaceré veľké finančné inštitúcie začali pridávať ETH do svojich portfólií, čím demonštrujú svoju dôveru v dlhodobý potenciál tejto kryptomeny. Tento trend by mohol ďalej tlačiť cenu ETH nahor, keďže viac kapitálu prúdi do tohto aktíva. To je aj dôsledok schválenia Ethereum ETF, ktoré v krátkom čase začnú burzy aj obchodovať.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Potenciál a riziká

Hoci je predpokladaný rast ETH veľmi lákavý, je dôležité si uvedomiť aj možné riziká. Kryptomenový trh je známy svojou volatilnosťou a Ethereum nie je výnimkou. Rýchle cenové výkyvy môžu priniesť nečakané straty pre neskúsených investorov. Navyše, konkurenčné blockchainové siete, ako sú Binance Smart Chain alebo Polkadot, môžu predstavovať výzvu pre Ethereum, ak ponúknu efektívnejšie riešenia.

Vlády po celom svete čoraz viac sledujú kryptomenový sektor a prípadné nové regulačné opatrenia môžu mať negatívny dopad na cenu ETH. Investori by mali byť preto obozretní a sledovať vývoj legislatívy v tejto oblasti.

Napriek týmto rizikám však mnohí analytici a investori veria, že ETH má silný fundament, ktorý by mohol zabezpečiť jeho ďalší rast. Ak sa splnia očakávania a ETH dosiahne hranicu 10 000 USD, mohla by to byť jedna z najvýznamnejších investičných príležitostí v kryptomenovom sektore.

Na to však musí splniť jednu podstatnú podmienku – a to preraziť poslednú rezistenciu na grafe, ktorú Ethereum má pred ATH. Analytici označujú práve súčasné hodnoty v okolí 3500 – 3800 dolárov. To je posledná prekážka pred tým, ako začne ETH fázu tzv. price discovery. Takto označujeme objavovania nových cenových úrovní.

Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

2

Biedronka prekvapuje aj Poliakov. Žasnú nad jej rozhodnutím týkajúcim sa Slovenska

3

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí. Okrem platu 2 700 eur ponúka jedinečné benefity

4

Veľká slovenská banka odstaví svoje elektronické služby. Na toto buďte pripravení

5

O osude košického U. S. Steel je definitívne rozhodnuté. Ostáva v rukách Japoncov?

PR články

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka

XTB ohlásilo exkluzívnu novinku: Víta nového ambasádora - Zlatana Ibrahimoviča

PR články  | 23. septembra 2024

XTB, popredná investičná platforma, ktorá nedávno oslávila svoje 20. výročie, prichádza s veľkou novinkou pre svet investovania.

XTB má nového ambasádora