Pater Schiff tvrdí, že americký dolár sa čoskoro rozpadne

  • Americký dolár padne.
  • Predpovedá to Peter Schiff.
  • Či to tak bude, to uvidíme v najbližšom čase.
Novinky Americký dolár podľa Schiffa padne
Americký dolár podľa Schiffa padne. Zdroj: shutterstock.com/wertinio
BITmarkets BITmarkets

Americký dolár je veľmi vďačnou témou všetkých kritikov súčasného finančného systému. Tentokrát sa na jeho kritiku podujal legendárny investor do zlata – Peter Schiff. Nedávno vydal varovanie pred nákupom amerických dolárov (USD). Schiff predpovedá, že USD čelí hrozbe kolapsu a odporúča investorom hľadať alternatívne investičné možnosti na ochranu svojho bohatstva.

Dôvody varovania

Schiffove varovania vychádzajú z viacerých faktorov, ktoré podľa neho signalizujú blížiace sa problémy pre americkú menu. Sú to rastúci verejný dlh USA, inflácia a znižujúca sa dôvera na trhu. Tieto dôvody sú relevantné a je potrebné dodať, že ide naozaj o reálne problémy americkej ekonomiky.

Faktory prichádzajúcich problémov
  1. Rastúci verejný dlh: USA čelí neustále rastúcemu verejnému dlhu, ktorý presahuje 30 biliónov dolárov. Schiff tvrdí, že tento dlh je neudržateľný a vedie k oslabeniu dôvery v USD. Neustále zvyšovanie dlhu môže spôsobiť, že investori stratia dôveru v schopnosť USA splácať svoje záväzky, čo by mohlo viesť k poklesu hodnoty dolára.
  2. Inflácia: Jedným z hlavných faktorov, ktoré Schiff uvádza, je rastúca inflácia. Centrálna banka USA (Fed) tlačí obrovské množstvo peňazí na podporu ekonomiky, čo vedie k nárastu inflácie. Schiff varuje, že ak inflácia nebude kontrolovaná, môže to viesť k hyperinflácii a výraznému zníženiu kúpnej sily USD.
  3. Znižujúca sa dôvera v americký dolár ako rezervnú menu: Schiff tiež upozorňuje na znižujúcu sa dôveru v USD ako globálnu rezervnú menu. S rastúcim počtom krajín, ktoré hľadajú alternatívy k doláru, ako sú zlato alebo digitálne meny, môže dôjsť k poklesu dopytu po USD, čo by ešte viac oslabilo jeho hodnotu.

 

Tieto dôvody sú problémami americkej ekonomiky a keďže ide o globálnu mocnosť, tak aj všetkých ekonomík, ktoré s USA obchodujú. Na druhej strane však nejde o likvidačné problémy. Aj keď krízu a pád je ťažké predpovedať, pretože ekonomika a medzinárodný obchod sú komplexné oblasti. Pád teda môže prísť aj bez toho, aby sme to vopred spozorovali.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Americký dolár nie

Schiff odporúča niekoľko alternatívnych investičných stratégií na ochranu majetku pred potenciálnym kolapsom USD. Vieme teda, že americký dolár to určite nie je. Na ochranu svojho majetku navrhuje nasledovné odporúčania:

  1. Investície do zlata a striebra: Schiff je dlhodobým zástancom investícií do drahých kovov. Verí, že zlato a striebro sú bezpečné prístavy v čase ekonomickej neistoty a môžu poskytnúť ochranu pred infláciou a poklesom hodnoty fiat mien.
  2. Kryptomeny: Aj keď je Schiff známy svojím skepticizmom voči Bitcoinu a iným kryptomenám, mnohí investori vidia v digitálnych menách alternatívu k tradičným fiat menám. Schiff však odporúča opatrnosť pri investovaní do kryptomien kvôli ich vysokej volatilite.
  3. Diverzifikácia investícií: Okrem zlata a striebra Schiff odporúča diverzifikovať portfólio investícií do rôznych aktív, vrátane nehnuteľností, akcií a zahraničných mien. Týmto spôsobom môžu investori minimalizovať riziká spojené s jednou menou alebo trhom.

Peter Schiff varuje pred nákupom amerických dolárov a predpovedá potenciálny kolaps USD kvôli rastúcemu verejnému dlhu, inflácii a znižujúcej sa dôvere v dolár ako rezervnú menu. Schiff odporúča investorom hľadať alternatívne investičné možnosti, ako sú drahé kovy, kryptomeny a diverzifikáciu portfólia, aby ochránili svoje bohatstvo pred ekonomickou neistotou. Ako sa situácia vyvíja, budeme sledovať makroekonomické trendy a rozhodnutia centrálnej banky USA, aby investori mohli robiť informované rozhodnutia o svojich investíciách.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.