Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Slováci vytvorili domy, ktoré sú budúcnosťou bývania. Dom postavia už do 3 mesiacov

PR články Domy Môjdomček sú z oceľovej konštrukcie
Domy Môjdomček sú z oceľovej konštrukcie. Zdroj: mojdomcek.com
BitmarketsBitmarkets

V spolupráci s Môjdomček. Môjdomček je slovenská spoločnosť špecializujúca sa na výstavbu moderných modulových domov, známych aj ako tiny houses. Tieto domy sú charakteristické rýchlym procesom výstavby, ekonomickou dostupnosťou a atraktívnymi rozmermi.

Domčeky sú navrhnuté tak, aby boli energeticky úsporné a zároveň poskytovali maximálne pohodlie a bezpečnosť. Okrem toho, spoločnosť je schopná prispôsobiť sa požiadavkám zákazníka, od vlastného dizajnu až po montáž priamo na pozemku.

Jej konateľa, Ondreja Fedorka, sme sa preto opýtali na zopár otázok, ktoré by mohli zaujímať aj vás.

Domy z oceľovej konštrukcie majú množstvo výhod

Domy z oceľovej konštrukcie majú množstvo výhod. Zdroj: Archív Môjdomček

Viete nám v krátkosti zhrnúť, čím sú vaše domčeky výnimočné?

To, čím sa chceme odlíšiť od ostatných dodávateľov montovaných domov, modulárnych domov alebo tiny houses, je predovšetkým prístup ku klientovi. Všetky domčeky, ktoré máme v ponuke, sú naprojektované našou spoločnosťou a odzrkadľujú aktuálne požiadavky klientov. Klientom ponúkame možnosť zmeny dispozície, prípadne aj veľkosti domčeka, a k tomu samozrejme aj celý servis okolo projektovej dokumentácie.

Skutočne výnimoční sme ale vďaka našej nosnej konštrukcii z ľahkej žiarovo-pozinkovanej ocele. Tento materiál nám umožňuje vytvárať odolné a stabilné konštrukcie, ktoré sú zároveň flexibilné a prispôsobiteľné rôznym požiadavkám. 

Oceľ je čoraz žiadanejším stavebným materiálom

Oceľ je čoraz žiadanejším stavebným materiálom. Zdroj: Archív Môjdomček

Prečo sú stavby z ocele lepšie, ako napríklad murované domy či drevodomy?

Stavby z ocele majú niekoľko podstatných výhod oproti menovaným stavbám. Oceľ je veľmi pevný materiál, ktorý je odolný voči plesniam, červotočom a oceľová stavba nevŕzga, čo je kľúčovým rozdielom oproti drevodomu.

Pri stavbe z našej konštrukcie vieme riešiť aj veľké rozpony stien, ktoré nepotrebujú oporný múr alebo stĺp, a to až do šírky 15 metrov, čo pri drevostavbách nie je možné. Okrem toho, oceľové konštrukcie sú odolnejšie voči seizmickým silám, čo môže byť obzvlášť dôležité v niektorých regiónoch. 

Ďalšou obrovskou výhodou oceľovej konštrukcie je, že ponúka veľkú flexibilitu v dizajne, pretože oceľ je materiál, ktorý sa dá ľahko tvarovať a prispôsobovať. Oceľové konštrukcie sú rýchlejšie a jednoduchšie na výstavbu ako murované domy, pretože veľa práce sa dá vykonať vopred v dielni.

Mohlo by vás zaujať: Kvôli domu sa už nemusíte zadlžiť na celý život. Slovenská firma našla riešenie

Majú Slováci voči takýmto domčekom predsudky? Je dopyt po nich rastúci?

Ako každá nová technológia, aj stavba z tenkostennej ocele má svojich zástancov aj odporcov.

Ale je dôležité podotknúť, že tieto predsudky sa postupne menia a vytrácajú. Ľudia sa stále viac vzdelávajú o výhodách a možnostiach tohto druhu výstavby a na základe našich skúseností môžeme povedať, že dopyt po našich stavbách enormne rastie. K tomu prispieva takisto fakt, že týmto stavbám sa venujeme už niekoľko rokov a spokojnosť našich klientov len odráža, že ideme tou správnou cestou.

Model Reykjavik disponuje zelenou strechou

Model Reykjavik disponuje zelenou strechou. Zdroj: mojdomcek.com

Ľudí určite zaujíma, ako je to pri vašich domčekoch s nákladmi na energie. Sú nižšie alebo vyššie ako v klasickom dome?

Náklady na energie v našich montovaných, modulových domoch z tenkostennej oceľovej konštrukcie, sú často výrazne nižšie ako v klasických domoch. Dôvodom je vysoká energetická účinnosť týchto domov, ktorá je dosiahnutá použitím kvalitných izolačných materiálov a efektívnych systémov na vykurovanie a prípravu teplej vody.

Navyše, pretože sú tieto domy vyrábané v kontrolovanom prostredí, dokážeme zaistiť precíznu montáž a minimalizovať tepelný únik cez štrbiny alebo medzery, čo je častý problém pri tradičnej výstavbe.

V dome z oceľovej konštrukcie môžete bývať už do 3 mesiacov

V dome z oceľovej konštrukcie môžete bývať už do 3 mesiacov. Zdroj: mojdomcek.com

Je život v takomto domčeku skutočne komfortný? Koľko osôb v ňom môže celoročne bývať?

Dom, ktorý klientovi odovzdáme, je po dokončení na nerozoznanie od bežného domu. Obrovskou výhodou je, že celá stavba je suchý proces a po odovzdaní domu klient nepotrebuje vetrať a kúriť, aby odstránil vlhkosť, a môže plnohodnotne bývať. Všetky naše domy sú navrhnuté tak, aby poskytovali všetko potrebné pre komfortné bývanie, vrátane dostatočného priestoru.

Pokiaľ ide o kapacitu, to závisí od konkrétneho modelu a konfigurácie domu, ale môžeme vytvoriť riešenia, ktoré sú komfortné pre jednotlivcov, páry, ako aj väčšie rodiny.

Koľko približne trvá výstavba takéhoto domu?

Výstavba modulového domu z tenkostennej oceľovej konštrukcie môže trvať od niekoľkých týždňov do niekoľkých mesiacov, v závislosti od rôznych faktorov, vrátane veľkosti domu, zvoleného dizajnu a počasia. Avšak, kvôli efektívnosti a rýchlosti výrobného procesu sa tento časový rámec často pohybuje okolo 2-4 mesiacov od začiatku do konca, čo je výrazne rýchlejšie než pri tradičnej výstavbe.

>>PREZRIEŤ SI MODULOVÉ DOMY MÔJDOMČEK<<

Staviate z ocele len modulové domčeky, alebo aj iné typy stavieb?

Naša stavebná spoločnosť sa špecializuje na montované domy, modulové domy a tiny houses, ale vďaka flexibilite a odolnosti oceľovej konštrukcie sme schopní postaviť aj iné typy stavieb. Toto zahŕňa rodinné domy, prístavby k existujúcim domom, nadstavby, škôlky, školy, ale aj administratívne budovy alebo komerčné priestory. Výber je skutočne široký a všetko sa prispôsobuje podľa konkrétnych potrieb a požiadaviek našich klientov.

Vyjde výstavba vášho domčeka drahšie alebo lacnejšie ako výstavba klasického?

Výstavba montovaného domu z tenkostennej oceľovej konštrukcie je lacnejšia ako výstavba klasického domu. To je dané nielen efektívnym a rýchlym procesom výstavby, ktorý znižuje pracovné náklady, ale aj menším množstvom odpadu a lepšou kontrolou kvality, vďaka čomu sa ušetria náklady na materiály. 

Samozrejme, konečná cena môže závisieť od rôznych faktorov, vrátane veľkosti domu, zvoleného dizajnu a vybavenia a špecifických požiadaviek zákazníka. Modulové domy z tenkostennej oceľovej konštrukcie ale ponúkajú vynikajúcu hodnotu za atraktívnu sumu.

Ktorý z vašich modelov je najobľúbenejší? A ktorý by ste odporúčali ľuďom, ktorí preferujú väčší priestor?

Ak by som chcel povedať, ktorý domček je najobľúbenejší, tak asi všetky, ktoré máme v ponuke. Ale najviac žiadané sú model OSLO a REYKJAVIK. Domček OSLO má až štyri možné varianty, čo ho predurčuje naozaj ako lídra v ponuke. Je dizajnovo naozaj krásny a viete ho využiť od kancelárie až po trvalé bývanie.

Model Oslo je najžiadanejší

Model Oslo je najžiadanejší. Zdroj: mojdomcek.com

Ľuďom, ktorí za nami prídu a preferujú väčší priestor, vieme ponúknuť individuálny projekt, ale vo väčšine prípadov už prídu klienti aj s projektom za nami. Nemáme žiadny problém vyhovieť akýmkoľvek požiadavkám.

Klientovi pomôžeme s výberom domčeka, prípadne mu navrhneme domček podľa jeho želania. U nás máte kompletný servis od projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie až po odovzdanie stavby s energetickým certifikátom.

>>PREZRIEŤ SI MODULOVÉ DOMY MÔJDOMČEK<<

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Henrieta Balázsová
Henrieta Balázsová

Vyštudovala psychológiu, no nakoniec jej učaroval svet marketingu. Na vlnách kreatívy surfuje od roku 2016. Venovala sa aj redaktorskej a editorskej činnosti pre viaceré redakcie.