Aktuálne: Známa kryptomenová burza bola hacknutá, ako sa to dotkne vkladateľov?

Novinky Aktuálna správa na Kryptomagazíne
Aktuálna správa na Kryptomagazíne.

Kryptomenová burza Bitrue, rozšírená hlavne na ázijskom, ale i americkom trhu dnes oznámila, že sa jej peňaženka stala terčom hackerského útoku. Horúca peňaženka, ktorá slúži na okamžité výbery klientov, bola napadnutá a odcudzených bolo viac ako 23 miliónov dolárov v kryptomenách. Správu priniesol portál Cointelegraph.

Ohrozených 5 % kapitálu

Ako burza po incidente informovala, útočníkovi sa podarilo prelomiť šifrovanie a dostal sa ku likvidným peniazom v hodnote cez 20 miliónov. Následne začali byť kryptomeny odčerpávané. Burza situáciu okamžite riešila a po pár hodinách útočníkovi prístup zablokovala. Napriek tomu bolo odcudzených 23 miliónov dolárov.

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.
Sponzorovaný obsah

 

Predstavitelia burzy však upokojili svojich klientov s tým, že napadnutých bolo iba 5 % kapitálu. Všetky ostatné kryptomeny boli držané na iných peňaženkách, ku ktorým hackeri prístup nezískali.

Všetky straty budú nahradené

Napriek tomu, že kryptomenové burzy nemajú povinnosť, ako banky, odškodňovať svojich klientov, je na prestíži a dobrom mene každej burzy, aby takéto incidenty vyriešila v prospech klientov. Bitrue prostredníctvom oficiálneho webu prisľúbila, že všetky odcudzené kryptomeny budú v plnom rozsahu nahradené.

Portál Cointelegraph informuje, že boli ukradnuté hlavne tieto mince: ethereum, shiba inu, quant, gala, holo a polygon.

Pre čitateľov sme vytvorili Discord komunitu, kde každý deň prispievame s hodnotným obsahom. Pridaj sa cez tento odkaz. Tie najaktuálnejšie novinky sleduj na našom Instagrame a Facebooku

Kryptosvet môže byť nebezpečný

Virtuálny a digitálny svet, do ktorého patria aj kryptomeny, môže byť aj veľmi nebezpečný. Bežní ľudia nemajú ani tušenia, aké spôsoby vedia nájsť skúsení hackeri, aby prelomili šifrovania. Známe sú nielen útoky na kryptoburzy, ale aj na banky či iné inštitúcie. Aj najväčšia burza, Binance, bola niekoľkokrát napadnutá hackermi. Našťastie vždy išlo len o menšie narušenia, ktoré neohrozili jej chod.

Najznámejšou kryptoburzou, ktorá dokonca musela po hackerskom útoku skončiť svoje pôsobenie pre okamžitú neschopnosť, je burza Mt. Gox. Bližšie sme o tom informovali v článku Toto sú 3 najväčšie zlyhania v histórii, ktoré takmer zničili kryptomenový svet. Burzy dnes robia maximum pre ochranu peňazí klientov, napriek tomu je však lepšie držať svoje kryptomeny na súkromných peňaženkách, ku ktorým máme prístup iba my.

Čítajte ďalej: Slováci, dostali ste sa do dlhov? Takto sa ich jednoducho môžete zbaviť

Najčítanejšie články

1

Veľká zmena: Žiadna 23 % DPH sa nekoná. Rozhodnutie vlády prekvapilo

2

Biedronka prekvapuje aj Poliakov. Žasnú nad jej rozhodnutím týkajúcim sa Slovenska

3

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí. Okrem platu 2 700 eur ponúka jedinečné benefity

4

V peňaženke možno nosíte vzácnu dvojeurovku. Vyšla len pred pár dňami

5

Veľká slovenská banka odstaví svoje elektronické služby. Na toto buďte pripravení

PR články

Z vrcholu na dno: Neuveriteľný príbeh pádu spoločnosti Intelu

PR články  | 26. septembra 2024

PR článok XTB. Intel, kedysi neotrasiteľný líder v oblasti procesorov, čelí v posledných rokoch dramatickému obratu svojho osudu.

Úpadok spoločnosti Intel

Investujte ako šampión: XTB predstavuje Zlatana Ibrahimovića ako tvár revolúcie vo financiách

Ľuboš Kovár  | 24. septembra 2024 Horúca novinka

Fintech gigant XTB spája sily s futbalovou legendou v prevratnej marketingovej kampani zameranej na investičné riešenia budúcnosti.

XTB predstavuje nového ambasádora značky
Horúca novinka

XTB ohlásilo exkluzívnu novinku: Víta nového ambasádora - Zlatana Ibrahimoviča

PR články  | 23. septembra 2024

XTB, popredná investičná platforma, ktorá nedávno oslávila svoje 20. výročie, prichádza s veľkou novinkou pre svet investovania.

XTB má nového ambasádora