7800 $ je nové high! – Bitcoin virál v Číne – Halving HYPE

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin v posledných týždňoch ukazuje svoju silu a vytrvalo sa drží nad hladinou 7000 $. Každý prepad pod túto cenovú úroveň trval kratšie a následné skoky smerom hore boli energickejšie. Aktuálne zaznamenávame ďalší takýto skok a Bitcoin práve vytvoril nové high na hladine 7800 $.

Veľa analytikov v posledných týždňoch predikovalo, že Bitcoin otestuje túto úroveň a aj keď v poslednej dobe veľa fundamentov išlo proti ďalšiemu rastu, býci nakoniec vyhrali. V čase písania tohto článku sa Bitcoin na burze Coinbase Pro obchoduje za 7550 $.

Môže vás zaujímať: Bitcoin ukazuje 3 učebnicové signály pre brutálny dump

Bitcoin virál v Číne – Môže za to halving?

Samotná pumpa prišla pred necelou hodinou, no na internete sa to už hemží teóriami. Čo to spôsobilo? Mnohí zastávajú názor, že konečne začíname pociťovať HYPE okolo halvingu. Bitcoin na Googli vyhľadáva stále viac ľudí. Záujem o túto kryptomenu stúpa raketovým tempom a ľudia začínajú nakupovať.

Najnovšie sa Bitcoin začal virálne šíriť v Číne. Na sociálnej sieti Weibo sa vyhľadávanie čínskeho slova pre Bitcoin Halving dostalo na šieste miesto.

weibo bitcoin halving viral spreadBitcoin síce rastie celkom pekne, no Ethereum ho už niekoľko mesiacov prekonáva: Ethereum v skvelej kondícii – Takýto zisk spravilo od začiatku roka

Halving je však iba jeden z mnohých faktorov, ktoré pomáhajú Bitcoinu rásť. Pomáha mu aj rastúca nedôvera ľudí v tradičný monetárny systém. Koronavirus tvrdo dopadol na centrá moci vo svete a dolár zažíva obrovskú infláciu. FED vytlačil obrovské množstvo peňazí v krátkom čase a aj naďalej v tom mieni pokračovať.

Veľa ľudí hľadá alternatívu a tou je samozrejme Bitcoin.

Aj Bitcoin budeme analyzovať na dnešnom LIVE tradingu. Bližšie sa pozrieme na to, ako vyzerá z hľadiska technickej analýzy a povieme si, čo toto nové high (7800 $) znamená pre trh s kryptomenami. Začíname o 18:00, tak sa nezabudnite pripojiť!

Sledujte BitLink na YouTube.