Premýšľate, kam k moru? Táto skrytá perla Európy vás uchváti malebnými plážami

  • Stále nemáte vybratú dovolenku alebo rozmýšľate nad ďalšou?
  • Vykašlite sa na bežné destinácie.
  • Objavte krásy pobrežia Kalábrie.
Off topic Pláže tejto destinácie vás očaria
Pláže tejto destinácie vás očaria. Zdroj: Reprofoto: YT/ Drone & Travel Channel
BitmarketsKvakomat mobil

Pláže v Tropey sú skutočne očarujúce a patria medzi najkrajšie v celom Taliansku. Ich krištáľovo čisté vody a biely piesok priťahujú nielen domácich, ale aj medzinárodných návštevníkov, ktorí hľadajú idylické miesto na relaxáciu a oddych.

TOP pláže:

Pláž Tropea: Hlavná pláž mesta sa rozprestiera pod majestátnymi útesmi, na ktorých stojí historické centrum mesta. Prístup k pláži vedie cez malebné schodisko vytesané priamo do skaly.

Pláž je známa svojím jemným bielym pieskom a čistým tyrkysovým morom, ideálnym na plávanie a šnorchlovanie.

Pláž Formicoli: Trochu ďalej od centra mesta sa nachádza pláž Formicoli, ktorá je známa svojou pokojnejšou atmosférou a nádherným prírodným prostredím. Táto pláž sa pýši dlhým úsekom jemného piesku a obklopujú ju strmé skalnaté útesy, ktoré poskytujú úchvatné výhľady na okolité more.

Vďaka menej komerčnému charakteru a vzdialenosti od hlavného turistického centra je Formicoli ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú pokoj a súkromie.

Pláž Grotticelle: Severnejšie od Tropey sa nachádza pláž Grotticelle, ktorá je známa svojimi skalnatými zátokami a čistou vodou, vhodnou na potápanie. Táto pláž je obzvlášť populárna medzi rodinami a mladými párami pre jej bezpečnú a pohodovú atmosféru.

Grotticelle je tiež známa vďaka svojim malým, ale útulným barom a reštauráciám, kde môžu návštevníci ochutnať miestne špeciality.

Pláž Marina dell’Isola: Táto jedinečná pláž sa nachádza v blízkosti katedrály Santa Maria dell’Isola, čo je jedna z ikonických pamiatok mesta. Voda tu je mimoriadne čistá a plná morského života, čo láka k šnorchlovaniu a potápaniu.

Gastronomický zážitok

Miestna kuchyňa je typickým predstaviteľom kalábrijskej gastronómie, ktorá vyniká svojou bohatosťou chutí a využívaním čerstvých, lokálnych surovín. Zvláštnosťou Tropey je napríklad slávna Tropeanská červená cibuľa, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou mnohých tradičných jedál.

Okrem toho je dôležitým prvkom aj pikantná čili paprička známa ako Peperoncino, ktorá dodáva jedlám typickú ostrú chuť.

Tradičné jedlá

Fileja: Druh domácich cestovín, ktoré sa obvykle podávajú s bohatou rajčinovou omáčkou, čerstvým bazalkovým pestom alebo omáčkou z diviaka. Tieto cestoviny sú často obohatené o Tropeanskú červenú cibuľu, ktorá pridáva jedinečnú sladkosť.

Morské plody: Tropea a jej okolie sú známe vynikajúcimi morskými plodmi. Typickými príkladmi sú Spaghetti ai frutti di mare, cestoviny s morskými plodmi alebo Pesce spada, mečún pripravený na grile alebo v omáčke.

Morské plody sa často podávajú aj ako antipasti, teda predjedlá, kde dominujú čerstvé sardinky, krevety alebo mušle.

Dezerty: Kalábrijské dezerty sú často jednoduché, s využitím lokálnych surovín ako sú orechy, figy, a citrusové plody. Populárne sú Tartufo di Pizzo, zmrzlinový dezert s jadrom z horkej čokolády, obalený v kakau alebo orieškoch.

Ďalším typickým dezertom je Cedro candito, kandizovaná kôra zo špeciálneho druhu citrusového ovocia, ktoré sa v regióne tradične pestuje.

Koľko tu čo stojí?

SpäťStrana 2/3Ďalej
Okazio PCtxb
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.