- Prípad má potenciál výrazne ovplyvniť reputáciu značky.
- Švajčiarsky výrobca sa však dôrazne bráni všetkým obvineniam.
- Problémom je údajná prítomnosť nebezpečných ťažkých kovov v ich produktoch, konkrétne olova a kadmia.
Vedenie spoločnosti sa následne pokúsilo situáciu upokojiť vysvetlením, že právnická argumentácia nemá nič spoločné s reálnymi štandardmi kvality ich produktov. „Našim spotrebiteľom garantujeme najvyššiu kvalitu a môžu našim výrobkom plne dôverovať,” uviedla spoločnosť v dodatočnom vyhlásení.
Prípad má potenciál výrazne ovplyvniť reputáciu značky, ktorá si za vyše 175 rokov svojej existencie vybudovala pozíciu jedného z najrešpektovanejších výrobcov čokolády na svete. Spotrebitelia teraz s napätím očakávajú, ako sa celá situácia vyvinie a či sa potvrdia znepokojujúce zistenia o prítomnosti ťažkých kovov v obľúbených čokoládových produktoch.
Súdny spor zatiaľ pokračuje a Lindt & Sprungli naďalej trvá na svojom stanovisku o bezpečnosti svojich výrobkov a dodržiavaní všetkých platných noriem. Pre spotrebiteľov však ostáva otázkou, či si prémiová značka dokáže udržať ich dôveru aj napriek týmto kontroverzným odhaleniam.
Virálna čokoláda
V nemeckom Aachene sa v novembri 2024 odohrával nevšedný výjav. Stovky nadšencov sladkostí trpezlivo čakali v nepríjemnom daždivom počasí, aby sa dostali k vytúženej novinke. Vybavení stoličkami a pršiplášťmi vytvorili dlhý rad pripomínajúci fronty pri uvedení nových technologických produktov.
Dôvodom ich oddanosti však nebolo najnovšie elektronické zariadenie, ale unikátna čokoládová tyčinka od švajčiarskeho výrobcu Lindt, inšpirovaná blízkovýchodnou kuchyňou. Ide o takzvanú „Dubajskú čokoládu”, ktorá spôsobila doslova ošiaľ na sociálnych sieťach, píše portál Independent.
Inovatívna pochúťka v sebe spája tradičnú švajčiarsku čokoládu s originálnymi blízkovýchodnými ingredienciami – pistáciovým krémom a knafehom, čo je chrumkavé filo cesto, známe najmä ako súčasť tradičnej baklavy. Tento nezvyčajný mix chutí zaujal nielen bežných spotrebiteľov, ale získal si aj významné uznanie v gastronómii.