Terra ekosystém sa bude vo veľkom rozširovať – zakladateľ plánuje kúpiť bitcoiny v hodnote 3 miliárd

Novinky Terra ekosystém sa bude rozširovať
Terra ekosystém sa bude rozširovať, zdroj: shutterstock.com/solvertv
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Zakladateľ Terra Do Kwon naznačil na Twiteri, že spoločnosť plánuje budúci nákup bitcoinov v hodnote 3 miliárd dolárov. Terra bude používať bitcoiny ako kolaterál pre svoju vlajkovú loď decentralizovaných stablecoinov.

Terra plánuje kúpiť Bitcoin za 3 miliardy USD

Do Kwon, zakladateľ Terra a Terraform Labs, prináša na Twitteri ďalšiu pozitívnu správu, ktorá posunie túto kryptomenu a celý ekosystém pravdepodobne ešte viac bližšie ku gigantom ako Bitcoin, Binance coin či Ethereum. Hlavným cieľom je nakúpiť bitcoiny v hodnote 3 miliárd dolárov, čím by sa vytvoril nový mechanizmus, ktorý by zohľadňoval Bitcoin. Prísun nových bitcoinov zabezpečí decentralizovanejšiu sieť. Okrem toho umožní na sieti obchodovať Bitcoin v páre s UST s 1-percentnou prémiou. Celý mechanizmus bude predstavený už vo veľmi blízkej budúcnosti. Kwon dodal:

Mám niekoľko návrhov, ale zjednodušene povedané, Bitcoin je jediným pevným rezervným aktívom, ktoré sa osvedčilo z digitálnych mien… Pre väčšinu z nás je veľmi ťažké spochybniť Bitcoin.”

Burza Binance je najväčšia a pravdepodobne aj najlepšia kryptomenová burza. Pokiaľ chceš obchodovať aktuálne alebo iba nakupovať kryptomeny, odporúčame ti vytvoriť si účet cez náš link. Získaš tak doživotnú zľavu na akýkoľvek obchod, ktorý otvoríš na tejto burze.

Nákup bitcoinov môže spôsobiť rast

Prípadný nákup bitcoinov nadáciou Terra môže znamenať raketový cenový nárast. V minulosti podobne veľký nákup realizovali iba Microstrategy a Tesla. Aj to v pravidelnom, nie nárazovom nákupe.

Prečítaj si aj: Bitcoin analýza – cena krátkodobo klesá, no kryptomeny môžu nasledovať rast akcií

Autor:
Ľuboš Kovár
Ľuboš Kovár

Kryptomenám sa venuje už od strednej školy. Za niekoľko rokov vybudoval z Kryptomagazínu najväčší kryptomenový a zároveň ekonomický magazín na Slovensku.