NEAR Protocol – projekt, ktorý sa oplatí dlhodobo sledovať

Analýzy NEAR PROTOCOL – projekt, ktorý sa oplatí dlhodobo sledovať
NEAR PROTOCOL – projekt, ktorý sa oplatí dlhodobo sledovať. Zdroj: https://www.shutterstock.com/image-vector/near-protocol-crypto-currency-digital-
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Kto dlhodobo sleduje správanie kryptomenového trhu vie, že cenový vývoj väčšiny alcoinov závisí predovšetkým od toho, aký pohyb práve robí Bitcoin. Vždy sa však nájdu projekty, ktoré si idú svoje a ignorujú celkový trend na trhu. Jeden z projektov, ktorý môže v budúcnosti ignorovať negatívne fundamenty na trhu a napriek poklesom rásť, je NEAR Protocol. O akú kryptomenu ide a prečo sa ju oplatí dlhodobo sledovať sa dozviete v dnešnom článku.

Čo je NEAR Protocol?

NEAR Protocol je blockchain prvej vrstvy, ktorý bol navrhnutý tak, aby ponúkal riešenia v oblastiach ako nízka rýchlosť transakcií, priepustnosť či slabá interoperabilita. NEAR poskytuje ideálne prostredie pre DApps a vytvára vývojársky a užívateľsky prívetivú platformu. Protokol využíva metódu známu ako sharding. Tá umožňuje zväčšenie kapacity siete s rastúcim počtom uzlov v sieti, preto neexistuje žiadne teoretické obmedzenie v oblasti škálovania.

Protokol ďalej umožňuje voľný tok aktív a komunikáciu medzi sieťami blockchainov Etherea, Polkadotu či Cosmosu s cieľom zefektívniť a vylepšiť vzájomnú prepojenosť. Využíva na to tzv. medzisieťové mosty. V súčasnosti sú spustené nasledujúce mosty: Aurora Bridge (most medzi sieťou NEAR a ETH) či Rainbow Bridge (most medzi sieťou NEAR, ETH a Aurora). NEAR Protocol jedinečne rieši problém so škálovaním a využíva vlastný mechanizmus konsenzu, nazývaný „Doomslug”.

Mohlo by ťa zaujímať: Mike Novogratz: keď ekonomika zlyháva, Bitcoin je skvelá alternatíva

Prečo sa oplatí sledovať  v roku 2022?

Na projekte sa začalo pracovať od roku 2018, mainnet bol spustený v októbri 2020. Tím, ktorý stojí za projektom, sa skladá z vyše 90 skúsených vývojárov z celého sveta, so skúsenosťami v spoločnostiach ako sú Meta (bývalý Facebook), Microsoft či Google. Podľa niektorých analytikov za protokolom NEAR stoja jedny z technologicky najskúsenejších osobností vo svete blockchainu. Z mnohých uvádzame iba niektoré: Erik Trautman (CEO NEAR Foundation, skúseností s obchodovaním na Wall Street, zakladateľ Viking Education), Illia Polosukhin (3 roky pracoval pre Google, viac ako 10 rokov skúseností v sektore blockchainu), Alexander Skidanov (vedec v oblasti pc technológií, pracoval pre Microsoft a memSQL, kde mal pozíciu vedúceho inžiniera; držiteľ zlatej a bronzovej medaily ICPC 2005 a 2008) či Julie Bissinger (6 rokov pracovala pre Facebook).

V univerze kryptomien platí zásada, že pokiaľ nemáte čas sledovať všetky vychádzajúce blockchainové projekty, pozorujte a učte sa od tých, ktorí to stíhajú a robia. V prípade NEAR Protocolu vidíme, že ho aktívne sledujú „veľké ryby” a inštitúcie. NEAR je treťou najviac držanou kryptomenou v heďžových fondoch hneď po Polkadote (DOT). Prečo? Pretože veľkí hráči vedia to, čo väčšina retailu ešte nie. Zakladateľ kryptomeny Ethereum, Vitalik Buterin, sa sám pri jednej príležitosti na adresu protokolu NEAR vyjadril, že ide o skutočnú výzvu pre Ethereum.

Ak chceš nakupovať kryptomeny cez internet, jednoznačne odporúčame použiť burzu Binance, kde máš široký výber coinov a jedny z najnižších poplatkov na trhu. Tie si ešte môžeš znížiť o 5 %, ak si vytvoríš účet cez >>>tento odkaz<<< a o ďalších 25 % nákupom BNB tokenov. Návod ako kúpiť a obchodovať kryptomeny nájdeš v tomto článku.

Pozitívna budúcnosť protokolu

V porovnaní s inými projektmi, ktoré poriadne ešte ani nefungujú, ekosystém protokolu NEAR sa pomaly môže rozrastať, keďže je už teraz funkčný a pripravený expandovať. V roku 2022 sa očakáva veľký príliv finančných prostriedkov do ekosystému zo strany investorov.

Vyššie uvedené fundamenty naznačujú, že v prípade protokolu NEAR možno hovoriť o solídnom a potenciálnom projekte. Ponúka reálne a praktické riešenia (rýchlosť, škálovateľnosť, nízke poplatky, blockchainová platforma, pripravenosť rozširovať ekosystém), stojí za ním jeden z najskúsenejších tímov v sektore blockchaine a kryptomien a zaujímajú sa oň aktívne inštitúcie.

NEAR Protocol/USD, 1D. Zdroj: Tradingview

NEAR dosiahol ATH v roku 2022 16. januára. V čase písania článku sa obchoduje za 10,750. NEAR Protocol je v rebríčku podľa trhovej kapitalizácie na 22. mieste. Kryptomenu je možné zakúpiť na známych burzách Binance, Huobi, Gate.io či KuCoin.

Čítaj ďalej: Miliardár Jeffrey Gundlach v krátkodobom horizonte favorizuje Bitcoin pred zlatom

Zdroj: