Rekordná aukcia! Americká polícia draží BTC v hodnote $25 miliónov

Novinky Rekordná aukcia! Americká polícia draží BTC v hodnote $25 miliónov.
Rekordná aukcia! Americká polícia draží BTC v hodnote $25 miliónov. Zdroj: shutterstock.com/IgorFaun
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Federálna policajná služba Spojených štátov amerických, United States Marshals Service (USMS), plánuje na marec dražbu v hodnote 25 miliónov dolárov.

Pre prihlásenie je nutná záloha

USMS v pondelok uviedla, že do dražby pôjde 2170 Bitcoinov. Aukcia je naplánovaná na 19. marca. Tí, čo sa chcú o Bitcoiny uchádzať, musia zložiť zálohu vo výške 200,000 USD a splniť ďalšie požiadavky na registráciu. Tá končí 14. marca.

Dražiť sa budú Bitcoiny, ktoré boli odňaté „v súvislosti s rôznymi trestnými, civilnými a správnymi prípadmi,” teda od celoštátnych procesov až po protidrogové agentúry. Na aukcii sa bude dražiť 14 blokov, a to 2 po 500 BTC, 11 po 100 BTC a jeden so 70 BTC.

Pôvod dražených Bitcoinov je na internete

Pôvod väčšiny zabavených Bitcoinov je uvedený online. Napríklad niektoré z mincí boli nájdené u Shauna Bridgesa, bývalého agenta tajnej služby. Ten bol odsúdený k trestu odňatia slobody, a to z dôvodu údajnej krádeže peňazí v priebehu vyšetrovania prípadu Silk Road.

Táto aukcia plánovaná na 19. marca predstavuje poslednú dražbu agentúry. Len minulý mesiac bolo vydražených viac než 3600 BTC v hodnote presahujúcej 30 miliónov dolárov.

Hodonota Bitcoinu výrazne stúpla

Za posledné dva roky je to druhá aukcia. Ta minulá sa odohrala v polovici roku 2016, kedy sa dražilo 2700 BTC. Na tomto príklade môžete vidieť, ako výrazne sa cena Bitcoinu zvýšila. 2700 BTC malo totiž v tej dobe hodnotu 1,6 miliónov USD.

Sledujte novinky z kryptosveta a navštívte našu facebookovú stránku.

Zdroj:
coindesk.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.