Huobi zakazuje obchodovanie s krypto derivátmi pre používateľov z Číny

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Do zoznamu búrz, ktoré zakazujú používateľom z Číny obchodovať s krypto derivátmi, sa pridáva veľká krypto burza Huobi.

Dôsledky spôsobené čínskou vládou pribúdajú

Na webovej stránke Huobi Global bola aktualizovaná používateľská zmluva, v ktorej sa okrem zákazu pre čínskych používateľov objavujú ak krajiny ako Taiwan, Izrael a Irak. Z hľadiska obmedzenia pre retailových zákazníkov burzy sú spomenuté krajiny ako Spojené kráľovstvo, Bolívia, Bangladéš a Ekvádor.

Okrem zákazu obchodovania je v používateľskej zmluve spomenutý aj dlhodobý zákaz používania platformy na miestach ako Hongkong, Japonsko, Kuba, Irán, Severná Kórea, Sudán a dokonca aj USA a Kanada. V prípade porušenia týchto pravidiel hrozí používateľom strata a celková likvidácia účtov.

Zákaz obchodovania s krypto derivátmi je s najväčšou pravdepodobnosťou dôsledkom zásahov čínskej vlády proti minerom a traderom. Takmer 90% minerov a spoločností bolo nútených ukončiť svoju činnosť a hľadať si nové pôsobisko. Platforma ešte začiatkom júna pozastavila používateľom obchodovanie s krypto derivátmi. Okrem iného bola aj znížená povolená páka zo 125x na 5x.

Keďže Čína tvorila najväčšie percento hash rate BTC, očakáva sa že bude táto časť siete dočasne offline. Pre čínskych traderov je zákaz zo strany Huobi pomerne výrazným obmedzením. Traderi sa teda môžu zamerať na krypto burzy ako Binance alebo OKEx.

Binance však zažíva aktuálne zvýšenie regulačnej kontroly. Pred pár dňami dostala burza oznámenie od regulačných orgánov v Spojenom kráľovstve, Japonsku a Ontáriu.

TOP 5 začínajúcich kryptomien s obrovským potenciálom – neriskujte a stavte na kvalitu DeFi!