Bitcoin prekročil 57 500 $ – prekoná tento týždeň aj šesťdesiat tisíc? + ANKETA

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Bitcoin má za sebou jeden z najlepších týždňov v histórii. Na grafe sa nám rysuje tretia vysoká zelená weekly sviečka a jej vrchol je ešte stále neznámy. Po prekonaní $50 000 na trhu s kryptomenami vybuchla bomba a všetko letí hore na čele s Bitcoinom, ktorý sa dokonca blíži k šesťdesiattisícovej hladine. Aktuálne ATH je na cene 57 557 USD.

Bitcoin teda po cca 10-dennej konsolidácii v okolo $50 000 definitívne pokračuje smerom hore. Napätie na trhu s kryptomenami by sa dalo krájať. Dôvod aktuálneho rastu je stále rovnaký. Inštitucionálni investori vo veľkom nakupujú Bitcoiny a retailoví investori (inými slovami hromada nováčikov) sa hlava nehlava hádže do trhu a nakupujú cez burzy.

Akú hodnotu Bitcoin dosiahne, než príde korekcia?

Dokým vydrží tento nákupný tlak, o nejakých korekciách sa nám môže akurát snívať. Približnú hodnotu nejakého dlhodobejšieho maxima však môžeme aspoň odhadnúť. Použijeme na to historické dáta.

Z minulosti vieme, že aj počas toho najväčšieho rastu Bitcoin zaznamenal sériu prepadov (korekcií). Vždy stúpol o niekoľko desiatok, až stoviek percent, kde trh dosiahol rovnovážny stav a nejakú dobu si nákupcovia a predajcovia vymieňali mince. Až sa trh nasýtil a kupcovia prevážili nad predávajúcimi, cena začala opäť rásť.

Aktuálny stav Bitcoinového rallye od októbra 2020

Aktuálny stav Bitcoinového rallye od októbra 2020

Za posledné mesiace sme takýto rovnovážny stav našli hneď niekoľkokrát, a to na hladinách 17-20 000 $, 30-40 000 $ a 45-52 000 $. Na týchto hladinách Bitcoin vždy nejakú dobu konsolidoval, než sa vydal vyššie.

Môže vás zaujímať: Polkadot DOT prekonáva Tether! Ktorá kryptomena spraví najväčší zisk? + ANKETA

Čo nám prezrádza aktuálna parabola?

Aktuálny parabolický rast začal na cene 10 000 $. Bitcoin prvú väčšiu korekciu zaznamenal po dosiahnutí nového historického maxima a z ceny 20 000 $ klesol na 16 600 $. Následne v januári pokračoval na 42 000 $ a potom prišla tá “pravá” korekcia, počas ktorej Bitcoin klesol o takmer tridsať percent až na 30 000 $.

Ak by sa takýto minicyklus opäť zopakoval, tak prvý menší prepad a 2-3 týždňová konsolidácia nastane po dosiahnutí hladiny 60-65 tisíc dolárov. Bitcoin potom môže pokračovať až ku okrúhlej cene 100 000 $, odkiaľ padne o 30-40%.

Po prerazení päťdesiattisícovej cenovky a dosiahnutí biliónovej kapitalizácie teraz mnoho investorov a obchodníkov po očku sleduje stotisícovú hladinu. A akú cenu sledujete vy?

Kde sa podľa vás zastaví rast Bitcoinu?

Loading ... Loading ...

Toto je skvelé video o ekonomike a Bitcoine! Odporúčame pozrieť si:

VIDEO – Takto môže Bitcoin ovládnuť svet počas ekonomickej krízy