ANALÝZA LTC/USD – Najziskovejší altcoin tohto týždňa – oplatí sa nakupovať?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ako som hovoril v piatkovej analýze, Litecoin (LTC) ako spiaci drak sa prebudil. To nie je nič prekvapujúce, pretože z historického price action vieme, že táto minca dokáže v priebehu niekoľkých dní posilniť aj o desiatky percent. Expanzia však zatiaľ nekončí a aj počas víkendu sa Litecoin zhodnotil o viac ako 10 %. Avšak na nižších časových rámcoch už existujú signály, že by aspoň ku krátkej korekcii mohlo dôjsť.

Aktuálna situácia na 1W TF LTC/USD

Bitcoin

Aktuálny rast na Litecoine nijako neprekvapuje, pretože sa nakupujúcim druhýkrát podarilo prekonať rezistenčnú trendovku, ktorá bola akýmsi základom pre downtrendovú štruktúru. Navyše sa prerazenie odohralo v mieste, kde je konfluencia (splývanie) – cenový level 95 USD a horná hranica oblasti hodnoty na Volume profile. Niet preto divu, že nákupný tlak tak zosilnel a naopak, predajný zase zoslabil.

Najbližšia silná úroveň bola až na 114,51 USD, kde je ročný pivot R1. Avšak aj cez tento level cena presvedčivo prerazila. To však nutne neznamená, že týždenná sviečka bude mať nad touto hranicou aj close. Víkend ešte nie je na konci a môže sa čokoľvek pokaziť. Ak sa však podarí týždennej cene zostať na súčasnom mieste, nasledujúci týždeň by mohol byť zase rastový.

Čo sa týka medziročného swing high, tak sme síce neprekonali vrchol z roku 2019, ale podarilo sa prekonať aspoň 78,6 % retracementu na Fibonacciho postupnosti. Aj to je významný úspech, ktorý sa asi zúročí. Najbližšie úrovne sú 128,57 USD a 143 USD. Je dosť veľká šanca, že sa k tej prvej dostaneme ešte do konca roka.

K druhej spomínanej úrovni by LTC muselo pumpnúť ešte o viac ako 20 %. Bez nejakej konsolidácie sa mi to nezdá ako možné. Čo sa týka objemov obchodov, tie sú vynikajúce. Pohyb smerom nahor je nepochybne potvrdený. Teda možno kalkulovať s tým, že je bull trend na LTC potvrdený.

Indikátory

RSI atakuje 80 bodov a hlavne sa týždenné RSI predralo nad 70 bodov, čo je nesmierne bullish. Máme teda ďalší dôležitý signál, že Litecoin definitívne vkročil do býčieho cyklu. Pre MACD platí to isté, pretože histogram indikátora prerazil rezistenčnú trendovku a vygeneroval aj vyššie high. Zatiaľčo krivky držia veľmi pekný rastový trend.

Aktuálna situácia na 4H TF LTC/USD

Čo sa týka 4H grafu, Litecoin splnil target z toho zakresleného patternu. Lenže tým rast neskončil, pretože po krátkej konsolidácii do podoby malého trojuholníka cena ešte raz pumpla až k 124 USD. Aktuálne je zase potenciálna šanca, že nastane vytvorenie novej menšej rovnováhy a zase do podoby nejakého býčieho patternu.

Ak sa v grafe narysuje býčia zástavka, je target až na 137 USD. Ak breakout nevyjde a nastane stredne veľká korekcia, najbližší silný support je až na cca 91 USD – na weekly to bolo cca 95 USD. Na 91 USD je aj golden pocket na Fibonacciho postupnosti. Navyše, podľa Volume profile je pod touto úrovňou silná likvidná oblasť, takže šance na odraz s tým rastú.

Indikátory

Na RSI je medvedia divergencia, ktorá nám avizuje, že breakout nemusí vôbec vyjsť. Predajný signál však zatiaľ nie je nijako potvrdený. Na histograme MACD je tiež medvedia divergencie a na krivkách sa schyľuje k bearish crossu.

Na záver

Litecoin má za sebou nepochybne významný technický krok vpred. Je však potrebné do istej miery počítať aj s možnosťou stredne veľkej (cca 25 %) korekcie. Ale je zrejmé, že predovšetkým záleží od trhu s Bitcoinom. Teda sa určite nemusí vyplatiť naskakovanie do rozbehnutého vlaku. Trpezlivosť proste vždy ruže prináša.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

ANALÝZA ETH/USD a LTC/USD – Spiaci drak sa prebudil


Táto analýza je len orientačná a neslúži ako odporúčanie na kúpu alebo predaj. Situácia na trhu sa kedykoľvek môže zmeniť. Špekulatívne obchody na kapitálových trhoch sú veľmi rizikové!

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Ing. Jaroslav Jarolím.