Do stablecoinov sa denne naleje $100 miliónov! – Kam tieto peniaze putujú?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Trh zo stablecoinami zažíva obrovský boom. Podľa Tweetu odNica Cartera – zakladateľa platormy CoinMetrics – sa doň denne prilieva neuveriteľných sto miliónov dolárov. Toto šialené tempo nabrali už v polovici júla.

A vidno to aj v rebríčku coinmarketcap. Tether opäť vystriedal XRP na tretej priečke, USDC má v obehu viac než 1,5 miliardy mincí a mnoho ďalších stablecoin projektov je v stomiliónových hodnotách. Okrem iného aj decentralizovaný DAI, ktorý atakuje pol miliardy.

Poznáte Polkatod DOT? Kryptomena s najväčším potenciálom na trhu! – tvrdí fond Spartan Black

Stablecoiny a DeFi trh

Prečo kapitalizácia stablecoinov tak rýchlo rastie a čo za nich investori nakupujú? V marci sme zaznamenali masívny nárast kapitalizácie Tetheru a väčšina kapitálu putovala priamo do Bitcoinu či Etherea. V súčasnosti však tieto coiny idú skôr do DeFi trhu.

USDC a DAI sú najviac požičiavané tokeny v systémoch Compound a Aave. Investori, ktorí uzamykajú svoje mince v DeFi projektoch za to získavajú slušné úroky. Ide o jednoduchý spôsob, ako vytvoriť zisk.

DeFi boom je v súčasnosti hlavným dôvodom rastu trhu so stablecoinami. A je to vidieť aj na kapitalizácii, ktorá pred pár dňami takmer dosiahla 10 miliárd dolárov. V súčasnosti je to necelých 9 miliárd.

Lídrom na DeFi trhu je DEX Uniswap s 1,78 miliardovou kapitalizáciou. Druhý Maker zaostáva o 300 miliónov dolárov.

Vďaka boomu na DeFi trhu rastie aj Ethereum. Podľa niektorých traderov teraz mieri na 650 $!

Ethereum mieri na 650 $ – Bearish indikátory neplatné! – od CriptoBirb