100 000 mŕtvych v USA je lož! – Nemocnice kvôli príspevkom klamú o príčine smrti

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Svetom sa práve rozšírila smutná správa, že v USA už koronavirusu podľahlo viac než 100 000 ľudí. Celkovo bolo v tejto krajine zaznamenaných 1,8 milióna prípadov (nakazilo sa 0,6% populácie). Zdá sa, že ani najbohatšia krajina na svete nemá dobrú odpoveď na koronavirus. Môžeme ale dôverovať dátam z USA?

Za posledný mesiac sa ozvalo niekoľko zaujímavých ľudí, ktorí neveria hláseniam o úmrtiach na COVID-19 dodávaným americkými nemocnicami. Podľa všetkého by mohli byť zmanipulované samotnými medicínskymi pracovníkmi.

Blíži sa zákaz zlata? Kríza rozpálila kotol inflácie – Pozor na vaše úspory!

Náročná situácia v amerických nemocniciach a falšovanie dát o úmrtiach na COVID-19

Prečo by to robili? Nuž, odpoveď je jednoduchá. Vláda vrámci boja proti koronavirusu nemocniciam ponúkla príspevok za každé úmrtie na koronavirus. Cieľom tohto opatrenia je jednoducho lokalizovať a podporiť boj v centrách, kde je najviac nakazených. Tento príspevok je podľa všetkého zneužívaný a nemocnice nahlasujú aj smrti pacientov, ktorým nikdy nebol robený test. Virálne sa rozšírila aj správa o postrelenom pacientovi, ktorého hlásený dôvod smrti bol práve COVID-19.

Takéto správanie zo strany nemocníc je absolútne nevhodné. Nafukujú sa tak štatistiky a kompetentní nemajú prehľad o situácii v krajine. Môžu tak zbytočne držať karanténu aj v miestach, kde to už nie je potrebné a objednávať priveľa zdravotníckych pomôcok ako sú ventilátory…

Za druhej strane, niektoré zdravotnícke zariadenia ani veľmi nemajú na výber. Kvôli pandémii sa im paradoxne znížil počet pacientov, ktorí sa boja chodiť do nemocnice alebo sa tam nemôžu dostať kvôli uzávierke či rastúcim poradovníkom. Príjmy nemocníc v posledných mesiacoch paradoxne klesli a mnohé si môžu vybrať. Buď nahlásia zopár COVID smrtí navyše, alebo prepustia časť doktorov.

O probléme v posledných týždňoch stále častejšie hovorí aj Elon Musk.

Príbeh o hyperinflácii dolára – Takto vznikla najväčšia kríza modernej histórie

Dáta o koronaviruse neodzrkadľujú realitu

A niečo podobné sa pravdepodobne deje v každej krajine, ktorá dáva nemocniciam príspevky za úmrtia na koronavirus (keď sa nad tým zamyslíte, ani to veľmi nedáva zmysel). Reálna situácia vo svete tak môže byť podstatne lepšia, než sa na prvý pohľad zdá.

Amerika však nemá problém iba s dátami o úmrtiach na COVID-19. Korona v marci pôsobila ako rozbuška a odpálila vo svete dlho očakávanú ekonomickú krízu. Fed však túto krízu úspešne zakrýva tlačením rekordného množstva inflačných dolárov. Najnovšie makro dáta z USA odhaľujú najväčší pokles hospodárstva v histórii a akciové indexy na to zareagovali vytvorením nového maxima.

Bohatí zarábajú a chudobní prichádzajú o svoje úspory. Tak ako v každej kríze. Viac sa dočítate v našom ekonomickom reporte:

Hospodárstvo USA kolabuje! Ostáva nad vodou iba vďaka tlačeniu dolárov