Návrh „kryptorubľu” predložený ruskému parlamentu

Novinky Štátna kryptomena Kryptorubeľ
Štátna kryptomena Kryptorubeľ, zdroj: https://www.shutterstock.com/cs/g/AndreyO
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Návrh zákona, predložený ruskému parlamentu, by označil chystaný kryptorubeľ ako zákonný platobný prostriedok v krajine.

Článok v českom originále nájdete v tomto odkaze.

Návrh zákona, ktorý by pomohol kryptomene vydávanej Ruskou federáciou – kryptorubľu – slúžiť ako oficiálny platobný prostriedok v Rusku, bol predložený Štátnej dume, dolnej komore parlamentu.

Legislatíva, ktorú 25. januára podal poslanec Štátnej dumy za komunistickú stranu, Rizvan Kurbanov, hovorí, že kryptorubeľ bude:

„Digitálny finančný majetok (kryptomena) – podobný rubľu, ktorý má obeh na území Ruskej federácie, chránenej kryptografickými metódami a ktorú budú využívať účastníci v distribuovanom registri digitálnych transakcií. Tento finančný majetok bude slúžiť ako oficiálne platidlo. Bude široko využívaný a prijímaný ako platobný prostriedok v Ruskej federácií. Platby na území Ruské federácie sa budú uskutočňovať pomocou hotovosti aj bezhotovostne.”

Ešte toho dňa Kurbanov navrhol ďalší zákon, ktorý by mal regulovať ťažbu kryptorubľa.

25. januára vydalo tiež ministerstvo financií návrh zákona o právnom postavení neštátnych kryptomien, ktorý bol v príprave niekoľko mesiacov. Podľa sprievodného dokumentu sa tieto digitálne meny s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú považovať za legitímne platobné prostriedky v Rusku. Zákon rovnako stanovuje požiadavky na to, ako napríklad ponúknuť tokeny alebo uskutočniť ICO.

Pokiaľ chcete dostávať upozornenia na naše články, použite zvonček, ktorý nájdete v ľavom dolnom rohu obrazovky. Tiež nás sledujte na našej facebookovej stránke.

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.