Binance spúšťa vlastnú mining platformu Binance Pool

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Krypto burza Binance opäť ukazuje, že je právom jedna z najlepších búrz na svete. Každý mesiac nám predstavuje novinky na jej platforme, teraz je to však ešte niečo väčšie. Burza predstavila svoju vlastnú platformu Binance Pool, ktorá slúži na ťažbu kryptomien.

Platforma už dostupná verejnosti

Generálny riaditeľ Binance Changpeng Zhao (CZ) minulý týždeň v piatok zdieľal informácie o novej ťažobnej platforme s tým, že Binance Pool bol spustený v uzavretej beta fáze. Nová služba je však po týždni testovania k dispozícii aj verejnosti.

Spustenie komplexnej ťažobnej platformy je súčasťou úsilia spoločnosti Binance o rozvoj globálneho ťažobného priemyslu kryptomien. Zároveň chce baníkom umožniť viac príležitostí a finančných nástrojov.

Mohlo by vás zaujímať: Bitcoin za 1 milión dolárov? Toto sú dôvody, prečo to nemusí byť nereálne

Kompabilita s ostatnými nástrojmi Binance

Binance Pool je integrovaný do ekosystému Binance. To umožňuje používateľom prístup k zoznamu derivátových produktov burzy vrátane Binance Futures, Spot a Margin trading, Binance Staking a ďalších.

Okrem toho nový mining fond od spoločnosti Binance podporuje aj algoritmy Proof-of-Work (PoW) a Proof-of-Stake (PoS). Platforma však začne s ťažobnými službami pre Bitcoin. Platforma si berie sadzbu až 2,5 % s tým, že pre ťažiarov Bitcoinov v prvom mesiaci spustenia, čo je myslené odteraz do 31. mája 2020, platí sadzba 0 %.

Niet pochýb o tom, že vstup Binance do ťažobného sektora je výzvou pre veľké ťažobné spoločnosti vzhľadom k masívnej používateľskej základni spoločnosti. V čase písania už Binance Pool vytvoril odhadovanú hash rate 1,74 EH/s s viac ako 40 000 aktívnymi ťažiarmi.

Záver

Vstup Binance do ťažobného priemyslu nie je prekvapením. Už skôr sa objavovali správy o tom, že testujú svoj vlastný mining pool a teraz je táto správa skutočnosťou. Osobne som veľmi zvedavý, ako sa k tomu postavia ostatné spoločnosti a či ich to donúti k zásadnejším krokom v ich fungovaní. Ak Binance pridá viac kryptomien, dovolím si tvrdiť, že sa stane jednotkou v odbore ťažby kryptomien.

Čo čítať ďalej?

Káva v Starbucks za kryptomeny? Fastfoodové reťazce testujú blockchain

Zdroj:
cryptopotato.com

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Radovan Crha.