Všetko čo vieme o EtherZero forku

Novinky Hardforky hlavných kyptomien vám (ne)musia priniesť vysoké zisky.
Hardforky hlavných kyptomien vám (ne)musia priniesť vysoké zisky. Zdroj: shutterstock.com/sommthink
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Tento mesiac sme vám priniesli viacero článkov o chystanom forku Etherea, ktorým mala vzniknúť nová kryptomena EtherZero. Internetovou komunitou kolovali rozporuplné informácie o tom, kto stojí za týmto projektom a či sa jedná o zmysluplný projekt, alebo iba o ďalší scam.

Každopádne, fork podľa predstaviteľov skupiny okolo kryptomeny EtherZero prebehol. Stalo sa tak pri bloku 4936270 a ako uviedli developeri na svojom facebookovom profile, momentálne testujú novú menu v reálnych podmienkach. Ich cieľom je uviesť blockchain explorer čo najskôr do prevádzky pre užívateľov.

EtherZero bolo zalistované na YoBit.net

Jediná ďalšia informácia, ktorú tím zverejnil je fakt, že ETZ bolo zalistované na burze YoBit.net a obchoduje sa v páre s BTC a ETH.

Na oficiálnej stránke meny sa o úspešnosti forku nedočítate bohužiaľ nič. Rovnako skúpy je aj oficiálny účet na twitteri, kde bol posledný oznam zverejnený pár dní pre forkom. Spomínaný facebook obsahuje dve správy – fork sa uskutočnil a mena je obchodovateľná na YObit.

Vzhľadom k veľmi strohým informáciám od developerov, ako aj neznámemu tímu stojacemu za touto novou menou by som bol s investíciou opatrný. Vo viacerých diskusných fórach sa vyskytli názory, že by tvorcom mohlo ísť o ukradnutie vášho privátneho kľúča. Napriek tomu sa však rovnako môže stať, že projekt bude úspešný a ETZ dosiahne tvorcami proklamovanú hodnotu 10 percent Etherea.

Prosím berte tieto informácie ako súhrn toho, čo sa momentálne dá o ETZ vypátrať. Na mňa osobne nepôsobí prejav ETZ skupiny práve presvedčivo.

Základné údaje:

Názov meny: EtherZero (ETZ)
Celkové množstvo: 116 milionov ETZ
Pomer voči ETH: 1 k 1
20 miliónov ETZ ostane uložených ako rezerva developerského tímu pre následný rozvoj meny.
Množstvo ETZ uvoľnených do obehu každý rok: 6 miliónov ETZ

Kontakty:
Email: [email protected]
web: http://etherzero.org/
Facebook: https://www.facebook.com/EtherZero-554760518194015/
Twitter: https://twitter.com/etherzero_org
Github: https://github.com/etherzero
Telegram: https://t.me/joinchat/HUFB8hDQEH127gOPou8JBQ
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2607526.0″>https://bitcointalk.org/index.php?topic=2607526.0

Navštívte naše fórum a ak ste tak ešte neurobili, dajte nám like na facebooku, aby ste nezmeškali naše krypto-spravodajstvo

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.