Chcete aby o vás každý vedel? 51% útok na Bitcoin Cash vás vyjde iba na 10 000 $

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Nudíte sa, máte veľa peňazí a pocit, chuť zviditeľniť sa v krypto-komunite? Tak teraz vás to vyjde iba na 10 000 $. Práve toľko momentálne stojí útok na Bitcoin Cash. Hashrate tejto kryptomeny sa po halvingu (viac v tomto článku) prepadol na hodnoty z januára 2019. Aktuálne je to približne 1,85 exahashov. Ešte na začiatku februára to pritom bolo 5 exahashov.

Ťažiť Bitcoin Cash sa neoplatí a ostalo už iba pár skalných, ktorí majú v tomto shitcoine stovky miliónov dolárov a nechcú dopustiť, aby umrel. To z neho robí ľahký cieľ pre hackerov.

Spraviť však 51% útok tak, aby ste z neho mali zisk, je však veľmi náročné. Musíte si pripraviť zmysluplný double-spending, teda minúť jeden coin dva a viac krát. V minulosti sa 51% útoky používali na vytiahnutie peňazí z búrz, prípadne na kúpu virtuálnych assetov.

Ak sa však chcete zviditeľniť, postačí aj kratší útok s tým, že následne oznámite, s kým mal svet dočinenia. Váš príbeh iste preberú mnohé krypto médiá a u nás sa iste dostanete aj na titulnú stránku.

Tak čo, nájde sa odvážlivec s prebytkom peňazí? 

Môže vás zaujímať: TOP nemecká banka – Bitcoin bude po halvingu stáť 90 000 $

Aby sme upresnili naše odhady, prenájom mining hardwaru na uskutočnenie 51% útoku na Bitcoin Cash vás bude stáť 10 000 $ na hodinu. Aspoň tak to odhaduje web crypto51.app. V konečnom dôsledku teda bude o niečo drahší. To však nič nemení na fakte, že oba forky Bitcoinu (BCH aj BSV) sú teraz v ohrození. Hashrate Bitcoinu aktuálne dosahuje 125 exahashov a každý väčší miner má stroje, aj prostriedky na to, aby ovládol tieto altcoiny.

Bitcoin Cash po halvingu – ako si stojí?

Viac sa dočítate v tomto článku:

Bitcoin Cash dnes dosiahol veľký míľnik! Prinášame vám rôzne štatistiky, ktoré by vás mohli zaujímať