Jedna z najväčších búrz v Ázii oznamuje spoluprácu s Ripple!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Juhokórejská burza oznamuje partnerstvo s Ripple a pripája sa tak medzi už početnú skupinku inštitúcií v Ázii. Coinone, jedna z najväčších národných búrz oznámila, že sa pripojí k SBI-Ripple Asia, čo je platforma pre medzinárodný prevod finančných prostriedkov.

Prepojenie krajín v Ázii

Projekt SBI má teraz účastníkov z niekoľkých ázijských krajín a ďalší a ďalší sa pridávajú. Okrem Južnej Kórey tu sú tiež štáty ako Čína, Thajsko, Filipíny, či Japonsko (krajina pôvodu SBI).

Podľa vývojárov plaformy, používateľom umožňuje posielať peniaze rýchlejšie a za nižšie poplatky v rámci blockchain siete. Transakcia cez službu SBI-Ripple Asia trvá 3 až 48 hodín a poplatky sú stanovené na 1 %.

(článok pokračuje pod odkazom)

Mohlo by vás zaujímať: RippleNet oznámila ďalších 14 nových spoločností a bánk v ich sieti! 

SBI a Ripple ako začiatok revolúcie?

Už v apríli bol Yoshitaka Kita, prezident a generálny riaditeľ japonského finančného giganta SBI Group, menovaný za člena predstavenstva Ripple. SBI a Ripple majú dlhoročný vzťah a vytvorili SBI Ripple Asia, spoločný podnik, novú a lepšiu možnosť pre platby na celom kontinente pomocou globálnej platobnej siete RippleNet.

Coinone si sľubuje prísun nových zákazníkov

Podľa štatistík zverejnených Svetovou bankou došlo v posledných desiatich rokoch k trvalému nárastu cezhraničných transakcií v Južnej Kórei. Každý deň sa na tejto burze zobchoduje viac ako 60 miliónov dolárov, novo môžu vykonávať prevody včas a za nízke náklady. Tento krok by zároveň mal zvýšiť šance na získanie viac zákazníkov z radov maloobchodov.

CEO Coinone Shin Won-hee sa vyjadril nasledovne:

„Dúfame, že spolupráca medzi Coinone a SBI Ripple Asia, nám novo umožní predstaviť rad finančných služieb, ktoré využívajú blockchain technológiu.”

Záver

Spoločnosť Ripple oznamuje jednu spoluprácu za druhou, ale na cenu XRP to žiadny vplyv nemá. Spoločnosti totiž používajú RippleNet, ktorý nepoužíva priamo XRP token, na rozdiel od Xrapid. Kým teda banky a ostatné finančné inštitúcie nebudú používať Xrapid a teda priamo XRP token, nedočkáme sa nejakého vplyvu tejto spolupráce na cene.

Čo čítať ďalej?

Bitcoin dostal od Weiss Ratings lepšiu známku! – Ale vraj ešte nie je čas nakupovať + ANKETA

Zdroj:
cryptonewsz.com

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Radovan C.

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.