Kórejské univerzity začali spolupracovať na blockchainovom kampuse – mali by sme sa inšpirovať!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Dve juhokórejské univerzity vybudujú celý školský areál (kampus) založený na blockchaine pomocou vlastnej kryptomeny.

Univerzita Yonsei, ktorá už má aktívnu blockchainovú komunitu, bude spolupracovať s Univerzitou vedy a technológie v Pohangu (Postech) na iniciatíve, ktorá by mala začať v druhej polovici roka 2019.

Za zdieľanie znalostí si kúpia napríklad jedlo

Pripravuje sa už špecializované výskumné centrum, podnikateľské programy a ďalšie. Študentský projekt si kladie za cieľ zvýšiť každodenné používanie kryptomien. Postech vyvíja systém zdieľania znalostí založený na blockchaine nazvanom Engram, ktorý bude zahŕňať systém odmien za použitie špeciálneho altcoinu s názvom Neuron. Neuronové žetóny budú podľa Business Korea vymeniteľné za tovar v univerzitnej jedálni.

Pracujú tiež na blockchaine, cez ktorý sa bude hlasovať. Ten zaistí, že výsledky nebudú falšované.

„Technológia Blockchain má inovatívnu a deštruktívnu silu vytvoriť nový priemysel. Je dôležité, že POSTECH a Yonsei University spoločne navrhujú budúcnosť technológie a vytvárajú vzdelávacie a výskumné základy pre budúce talenty.”

Toto partnerstvo nie je pre Yonsei prvým podobným krokom. Na konci minulého roka podpísala partnerstvo s miestnou pobočkou Nadace Tezos.

Záver

Viete o nejakých školských projektoch na blockchaine u nás? Ak by tu nejaké boli, či už s veľkými či malými ambíciami, radi ich mediálne podporíme – dajte nám vedieť. Ak nie sú, profesori a vedenie škôl – je na čase nastúpiť na vlnu inovácie! Mali by ste záujem, ale neviete ako začať? Spojte sa s nami, možno niečo vymyslíme. Sú tu firmy, ktoré by vás určite radi podporili.

Čo čítať ďalej?

Zákazníci Coinbase majú dôvod na radosť – Spoločnosť spúšťa novú debetnú kartu

Zdroj:
cointelegraph.com

Nepremeškajte naše ďalšie spravodajstvo a prihláste sa na odber noviniek (návod nájdete tu). Nezabudnite nás tiež sledovať na našom Facebooku a najnovšie aj na Instagrame Twitteri.

Preložené z českého originálu, ktorý pre vás pripravil Dariusz Matuszyński.