Slováci zaplatia viac za obľúbené služby: Veľký prehľad nových cenníkov

  • Fanúšikovia filmov a seriálov si od jesene priplatia.
  • Streamovacie služby menia svoje cenníky.
  • Oplatí sa viac Netflix, Max, Disney či SkyShowtime?
Novinky Slováci si priplatia za obľúbené služby
Slováci si priplatia za obľúbené služby. Zdroj: Kryptomagazín

Milovníci filmov a seriálov, pripravte sa na prievan vo vašich peňaženkách. Streamovacie služby na Slovensku výrazne zdražujú. Pozrime sa spoločne na to, ako sa zmenia ceny vašich obľúbených platforiem. Kto zvýši ceny najviac? Neflix, Disney+, SkyShowtime, Max alebo AppleTV?

Netflix: Prvé zvýšenie cien od vstupu na slovenský trh

Netflix, gigant medzi streamovacími službami, po prvýkrát zdvíha ceny všetkých svojich balíčkov na Slovensku. Ako sa mení jeho cenník?

  • Basic balíček: Cena stúpne o 1,5 eura na 9,49 eura mesačne. Za tieto peniaze dostanete sledovanie na jednom zariadení v HD kvalite (720p).
  • Standard balíček: Aj tu je nárast o 1,5 eura, nová cena je 11,49 eura mesačne. Tento balík vám umožní sledovať obsah na dvoch zariadeniach súčasne vo Full HD kvalite (1080p).
  • Premium balíček: Tu pozorujeme najväčší nárast, a to až o 2 eurá. Nová cena je tak 13,99 eura mesačne. Za to získate sledovanie až na štyroch zariadeniach v Ultra HD kvalite.

Tieto zmeny sa už dotkli nových zákazníkov a čoskoro sa rozšíria aj na existujúcich predplatiteľov. Netflix vás o tom bude informovať e-mailom alebo notifikáciou v aplikácii.

SkyShowtime: Nová éra s reklamami

SkyShowtime prichádza s novinkami, ktoré vám taktiež uchmatnú z peňaženky o čosi viac.

  • Štandardné Plus predplatné (bez reklám): Cena stúpla z 5,99 eura na 7,99 eura mesačne.
  • Nové Štandardné predplatné s reklamami: Za 4,99 eura mesačne budete mať približne 4 minúty reklám za hodinu sledovania.
  • Ročné predplatné: S reklamami zaplatíte 39,99 eura ročne (čo vychádza na 3,33 eura mesačne), bez reklám 62,99 eura ročne (5,25 eura mesačne).
Doživotná zľava platí naďalej

Dobrá správa pre verných zákazníkov. Ak máte doživotnú 50-percentnú zľavu, vaše predplatné sa zvýši len na 3,99 eura mesačne. Ale pozor, počet zariadení na sledovanie sa znížil z troch na dve.

Disney+: Drahšie služby, ale s novými možnosťami

Disney+ tiež upravuje svoj cenník:

  • Mesačné predplatné: Nárast o 2 eurá na 8,99 eura mesačne.
  • Ročné predplatné: Zvýšenie o 20 eur.
  • Nový balík: Za 8,99 eura mesačne získate možnosť sledovania na dvoch zariadeniach naraz.

Tieto zmeny začali pre nových zákazníkov platiť 17. októbra 2024. Pre už existujúcich predplatiteľov začnú platiť od 21. novembra 2024.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.