Pripravte si hotovosť. Najväčšia banka spustí masívnu odstávku služieb

  • Najväčšia banka na Slovensku spustí rozsiahlu odstávku.
  • Nebudú fungovať bankomaty, debetné karty ani digitálne bankovníctvo.
  • Banka klientom radí, aby si vopred prichystali hotovosť.
Novinky Najväčšia banka odstaví bankomaty aj online bankovníctvo
Najväčšia banka odstaví bankomaty aj online bankovníctvo. Zdroj: shutterstock.com/Andrzej Rostek/I viewfinder

V dnešnom digitálnom veku sme si zvykli na nepretržitý prístup k našim financiám. No čo ak by ste sa zrazu nemohli dostať k svojim peniazom? Presne táto situácia čaká klientov Slovenskej sporiteľne. Najväčšia banka na Slovensku oznámila rozsiahlu odstávku svojich služieb, ktorá prebehne v sobotu 12. októbra 2024.

Banka uvádza, že dôvodom odstávky je vylepšovanie bankových služieb s cieľom zvýšiť komfort ich používania. Vo svojom oznámení uvádza:

Veríme, že odstávka vám nespôsobí komplikácie.

Napriek tomu rozsah plánovaných obmedzení naznačuje, že klienti by sa mali na túto situáciu dobre pripraviť.

Banka odstaví takmer všetky služby

Odstávka zasiahne prakticky všetky kľúčové služby banky. Medzi 0:10 a 1:30 v noci zo soboty na nedeľu nebudú fungovať debetné karty, bankomaty, ani vkladové bankomaty. To znamená, že v tomto čase nebude možné vyberať hotovosť ani platiť kartou v obchodoch či na internete.

Ešte dlhšie obmedzenie čaká používateľov internetbankingu a mobilných aplikácií. Tieto služby budú úplne nedostupné od 4:00 do 11:00 a potom budú fungovať v obmedzenom režime až do 23:00. To znamená, že klienti nebudú môcť zadávať platby, kontrolovať zostatky na účtoch, ani meniť nastavenia svojich bankových produktov.

Ako sa pripraviť?

Slovenská sporiteľňa odporúča svojim klientom, aby si vopred vybrali dostatočnú hotovosť.

Pozor

Odporúčame vybrať si pre istotu aspoň dostatočnú hotovosť vopred, aby ste sa nedostali do nepríjemnej situácie.

Je dôležité poznamenať, že kreditné karty by mali zostať plne funkčné počas celej odstávky. To môže byť užitočná alternatíva pre tých, ktorí potrebujú realizovať platby počas tohto obdobia.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.