Bankový účet pre seniorov. V ktorej banke penzisti najviac ušetria?

  • Za bankový účet nemusia platiť vysoké poplatky.
  • Tri slovenské banky ponúkajú seniorom výhodnejšie podmienky.
  • Viaceré banky však ponúkajú účty celkom zadarmo.
Novinky Len tri banky ponúkajú účet pre seniorov
Len tri banky ponúkajú účet pre seniorov. Zdroj: shutterstock.com/Miljan Zivkovic

Slováci platia za bankový účet poplatky vo výške desiatok eur ročne. Takéto náklady môžu byť pre seniorov príliš vysoké. Bankové služby však využívať potrebujú. Dobrou správou je, že až tri slovenské banky ponúkajú účty, ktoré sú určené špeciálne pre penzistov. Zahŕňajú všetky základné služby za výhodnejších podmienok.

Banky, ktoré ponúkajú účty pre seniorov

VÚB banka – Senior konto

VÚB banka ponúka seniorom účet s poplatkom za jeho vedenie vo výške 0,95 eura mesačne. K účtu získajú penzisti platobnú kartu VISA Inspire alebo Debit Mastercard Dobrý Anjel. Banka im raz mesačne zašle výpis účtu, a to celkom bezplatne. Zriadiť si môžu tiež sporiaci účet pre seniorov.

Slovenská sporiteľňa – SPACE účet pre klientov od 62 rokov

Slovenská sporiteľňa ponúka účet pre seniorov, ktorí sú starší ako 62 rokov, za mesačný poplatok vo výške 3 eur. Ak si ho penzisti otvoria cez bankovú aplikáciu George, dostanú ho na 12 mesiacov zadarmo.

Ak by ste si do Slovenskej sporiteľne chceli preniesť účet z inej banky, nemusíte robiť takmer nič.

Úplne bez námahy

Váš účet prenesieme vrátane trvalých príkazov či inkás. Zariadime zmenu čísla účtu u zamestnávateľa či v Sociálnej poisťovni. Starý účet za vás zrušíme.

Poštová banka – Užitočný účet senior

Poštová banka ponúka špeciálne dôchodcovské účty za mesačný poplatok vo výške 2,90 eura.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

V rámci balíka služieb získajú klienti každý mesiac jeden výber hotovosti z bankomatov iných bánk zadarmo a jeden bezplatný výber hotovosti z Poštomatov. Výhodou je, že seniorské účty si môžu klienti založiť na ktorejkoľvek pošte.

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.