Najziskovejšie kryptomeny pre posledný štvrťrok 2024? Toto by mohli byť ony

  • CryptoRank zverejnil rebríček top ziskových kryptomien za tretí štvrťrok tohto roka.
  • Okrem toho predstavil i potenciálne top výkonné projekty pre posledný kvartál 2024.
  • Čísla jasne ukazujú, že aj počas širšej korekcie existuje mnoho ziskových kryptomien.
Analýzy Najziskovejšie kryptomeny pre rok 2024
Najziskovejšie kryptomeny pre rok 2024. Zdroj: shutterstock.com/Asier Romero/Chinnapong

Popredná platforma pre kryptomenový výskum a analýzy, CryptoRank, nedávno zverejnila rebríček top ziskových kryptomien za tretí štvrťrok 2024 v jedenástich kategóriách. Podľa správy z magazínu Cryptopolitan kategórie „mena” a „blockchain” dominovali s 55,21 % a 26,83 % podielom na trhu.

Kategórie „stablecoin” a „meme” nasledovali s trhovými kapitalizáciami 172,99 miliardy dolárov a 55,94 miliardy dolárov. Na piatom mieste sa umiestnila kategória „DeFi” s trhovou kapitalizáciou 35,06 miliardy USD a 1,47 % dominanciou.

Vrchol rebríčka kryptoprojektov

CryptoRank odhalil, že v kategórii „mena” viedol projekt Bellscoin s nárastom o 360 %, pričom celá kategória zaznamenala priemernú zmenu ceny aktív o 46 % od začiatku roka. Druhé miesto obsadila kategória „blockchain”, kde dominoval Sui (116,8 %) s celkovým nárastom o 29,4 % v tomto roku.

Kategória „stablecoin” skončila na treťom mieste s miernym nárastom o 0,18 % v tomto roku. Zaujímavosťou je, že memecoin Neiro vzrástol o ohromujúcich 24 780 %, čím vyniesol kategóriu „meme” na štvrté miesto s celkovým nárastom o 578 %.

Najziskovejšie kryptomeny podľa kategórií

Najziskovejšie kryptomeny podľa kategórií. Zdroj: X/CryptoRank

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Nové trendy v krypto ekosystéme

V kategórii „DeFi” sa najlepšie darilo projektu Reef s nárastom o 250 %. Napriek celkovému poklesu o 0,75 % kategória „Blockchain Infrastructure” zaznamenala 80 % nárast 24-hodinového obchodného objemu na 1,89 miliardy dolárov.

Kategórii „Blockchain Service” viedol projekt AI Companions (+544,9 %), zatiaľ čo v „CeFi” dominoval Maple (+59,7 %). Kategória „GameFi” prekvapila nárastom o 1 619 %. Zaujímavé je, že aj keď kategória „Social” zaznamenala pokles o 21,6 %, jej 24-hodinový obchodný objem vzrástol o 28,4 % na 291,65 milióna dolárov.

Najziskovejšie kryptomeny posledného týždňa

Taktiež sa môžeme pozrieť na krátkodobý vývoj top 100 kryptomien. Spomedzi nich vieme podľa údajov CoinMarketCap identifikovať tie najziskovejšie. Patrí sem FTX Token, Wormhole, Mantra, Tron a Flare.

Najziskovejšie kryptomeny posledného týždňa

Najziskovejšie kryptomeny posledného týždňa. Zdroj: CoinMarketCap

Najziskovejšie kryptomeny pre posledný kvartál

CryptoRank tiež predstavil svoje predpovede pre budúci vývoj a určil potenciálne top výkonné projekty pre posledný štvrťrok 2024. Patrí sem Bittensor (TAO), Artificial Superintelligence Alliance (FET), Render (RENDER), SingularityNET (AGIX) a Ocean Protocol (OCEAN).

Bittensor vedie s trhovou kapitalizáciou 3,99 miliardy dolárov, nasledovaný FET s 3,93 miliardami dolárov. Analytici poznamenali, že tieto projekty majú potenciál výrazne ovplyvniť trh v nadchádzajúcich mesiacoch.

Hoci údaje CryptoRanku ukazujú, že 24-hodinová trhová kapitalizácia zoznamu týchto vybraných kryptomien klesla o 3,18 % na 11,18 miliardy dolárov, objem obchodov vzrástol o 72,2 % na 524,37 milióna dolárov. Tento trend naznačuje, že investori aktívne prehodnocujú svoje pozície v očakávaní ďalšieho vývoja na kryptomenovom trhu.

Ak sa viac zaujímate o kryptomeny, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.