Bitcoin čaká „explózia”, predpovedá Robert Kiyosaki

  • Autor známeho bestselleru sa vo svojom príspevku rozpísal.
  • Neodpustil si ani štipku irónie.
  • Vyzýva k prechodu od slov k činom.
Novinky Bitcoin a drahé kovy sú podľa Kiyosakiho budúcnosť
Bitcoin a drahé kovy sú podľa Kiyosakiho budúcnosť. Zdroj: shutterstock.com/hamdi bendali
BitmarketsBitmarkets

Robert Kiyosaki, známy autor knihy Bohatý otec, chudobný otec, opäť zaujíma miesto v popredí finančných diskusií. Tentokrát predpovedá prudký rast ceny Bitcoinu a zdôrazňuje, že „reálne aktíva”, ako Bitcoin, zlato a striebro, predstavujú najlepšiu možnosť pre každého, kto chce ochrániť svoje bohatstvo pred finančnými otrasmi.

Kiyosaki vo svojom nedávnom príspevku na platforme X otvorene vyhlasuje, že ľudia, ktorí len debatujú o tom, či je lepšie vlastniť Bitcoin alebo zlato, čoskoro prídu o príležitosť. Medzitým tí, ktorí konajú, budú na tom v budúcnosti lepšie.

Bitcoin a drahé kovy

Bitcoin a zlato sú často vnímané ako bezpečné prístavy pre investorov, ktorí sa obávajú inflácie a znehodnotenia fiat mien, vysvetľuje U.Today. Kiyosaki však tvrdí, že hádky o tom, ktoré z týchto dvoch aktív je výhodnejšie, nemajú zmysel.

Varuje, že pri očakávanom znížení úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému USA sa mnohí investori, ktorí čakajú, môžu ocitnúť v nevýhode.

Digitálne zlato novej éry

Kiyosaki vidí Bitcoin ako novú formu zlata – bezpečný prístav, ktorý ponúka ochranu pred infláciou. Bitcoin sa od svojho vzniku teší rastúcej popularite a získava si dôveru ako uchovávateľ hodnoty v čase ekonomickej neistoty.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Obmedzený počet Bitcoinov, ktorý nikdy neprekročí 21 miliónov, z neho robí silný nástroj proti inflácii. Kiyosaki vidí veľký potenciál v jeho decentralizovanej povahe a schopnosti uchrániť investorov pred devalváciou tradičných mien.

Zatiaľ čo zlato má tisícročnú históriu ako bezpečná investícia, Bitcoin si svoju pozíciu ešte len upevňuje. Kiyosaki odporúča, aby investori zvážili vlastnenie oboch aktív.

Riziko inflácie a klesajúcich úrokových sadzieb

Kiyosakiho predpovede často zdôrazňujú riziká spojené s infláciou a zmenami úrokových sadzieb. Tvrdí, že vlády neustále tlačia peniaze, čím znižujú ich hodnotu. Bitcoin a zlato, naopak, slúžia ako ochrana pred infláciou, pretože ich hodnota nie je závislá od rozhodnutí centrálnych bánk.

Fiat meny, ktoré vlády tlačia bez obmedzenia, sú len papierové sľuby, ktoré môžu kedykoľvek stratiť hodnotu.

Ferrari alebo Lamborghini?

V typickom Kiyosakiho štýle nechýba ani štipka humoru

Tvrdí, že investori, ktorí teraz nakúpia Bitcoin alebo zlato, sa v blízkej budúcnosti budú rozhodovať o tom, či si kúpia Ferrari alebo Lamborghini. Zároveň kritizuje tých, ktorí len nečinne debatujú o výhodách jednotlivých aktív, pričom sami nevlastnia ani jedno.

To je ako hádať sa, či je lepší Ferrari alebo Lamborghini, keď stále jazdíte autobusom,” poznamenáva s iróniou.

Kiyosaki vyzýva na akciu. Namiesto dlhých diskusií o tom, či je lepšie vlastniť zlato alebo Bitcoin, kladie otázku: „Koľko z nich vlastníte?

Nečakajte, konajte

Kiyosakiho posolstvo je jasné: Časy sa menia a investori, ktorí dnes vlastnia reálne aktíva, budú v budúcnosti odmenení.

Inflácia a ekonomická neistota sú problémy, ktoré nemožno ignorovať. A práve Bitcoin a zlato poskytujú ochranu pred týmito rizikami.

Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.