Burza Binance vydala dôležité varovanie pre vlastníkov kryptomien

  • Binance je jedna z najväčších kryptomenových búrz sveta.
  • Aktuálne sa snaží vyriešiť vážny problém.
  • Ľudia sú obeťami podvodníkov.
Novinky Binance varuje pred nebezpečným malvérom
Binance varuje pred nebezpečným malvérom. Zdroj: Kryptomagazín.sk
BitmarketsBitmarkets

Kryptomeny sú súčasťou každodenného života čoraz väčšieho počtu ľudí, a preto nie je prekvapením, že sa v tejto oblasti vyskytujú aj rôzne hrozby. Nedávno Binance, jedna z najväčších kryptomenových búrz, upozornila svojich používateľov na riziká spojené s malvérom, ktorý dokáže manipulovať s adresami pre výbery kryptomien.

Takýto malvér môže mať pre používateľov nepríjemné následky, keďže finančné prostriedky dokáže presmerovať na účty podvodníkov, uvádza CoinGape.

Ako funguje malvér a čo to znamená pre používateľov?

Jedným z hlavných typov malvéru, ktorý Binance identifikovala, je „Clipper”. Tento malvér sleduje údaje, ktoré používateľ kopíruje do schránky (clipboardu) počítača alebo mobilného zariadenia, a mení adresy peňaženiek pri kryptotransakciách.

Napríklad, ak používateľ kopíruje adresu peňaženky, kam chce kryptomenu poslať, malvér ju môže automaticky nahradiť adresou podvodníka, čo spôsobí, že prostriedky budú nesprávne odoslané.

Reakcia Binance a preventívne opatrenia

Binance reagovala na túto hrozbu niekoľkými krokmi.

Jedným z hlavných opatrení je čierna listina adries, ktoré sú identifikované ako podvodné. Táto preventívna stratégia umožňuje zastaviť transakcie, ktoré by inak mohli viesť k strate financií.

Okrem toho Binance zvýšila svoje bezpečnostné kontroly a začala aktívne informovať používateľov, ktorí by mohli byť potenciálne zasiahnutí. Burza používateľov tiež vyzýva, aby hlásili akékoľvek podozrivé aktivity, aby mohol tím bezpečnosti čo najrýchlejšie zasiahnuť.

Vedomosti sú základom úspechu

Dôležitým prvkom je aj vzdelávanie používateľov o tom, ako rozpoznať a predísť takýmto hrozbám. Binance zdôrazňuje, že pred vykonaním každej transakcie by si mal používateľ manuálne overiť správnosť adresy peňaženky.

Ďalej sa odporúča, aby sa pri transakciách nepoužívala funkcia kopírovania a vkladania adries, pretože práve tu malvér najčastejšie zasahuje.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Spolupráca na zlepšení bezpečnosti

Binance nielenže prijíma vlastné opatrenia, ale tiež spolupracuje s externými partnermi, aby zabezpečila lepšiu ochranu používateľov. Americká pobočka Binance, Binance.US, sa spojila so spoločnosťou Fireblocks, ktorá sa špecializuje na digitálnu bezpečnosť. Cieľom tejto spolupráce je zlepšiť ochranu aktív používateľov a minimalizovať riziko podvodov.

Ochrana proti podvodom je kľúčová

Používatelia kryptomien by mali byť opatrní a dbať na svoju digitálnu bezpečnosť. Pravidelné aktualizácie bezpečnostného softvéru a používanie dôveryhodných aplikácií sú dôležitými krokmi na ochranu pred malvérom. Binance odporúča sťahovať aplikácie iba z oficiálnych zdrojov a pravidelne kontrolovať, či sú všetky programy aktuálne.

Binance, založená v roku 2017, sa rýchlo stala jednou z najväčších kryptomenových búrz na svete a je známa svojou inovatívnosťou a zameraním na bezpečnosť. Ponúka širokú škálu kryptomien a obchodných párov.

Burza tiež pravidelne audituje svoje systémy a zverejňuje správy o rezervách, aby používateľom poskytla istotu, že ich prostriedky sú riadne kryté a bezpečné. Ďalšou zaujímavosťou je, že Binance ponúka aj poistenie používateľských účtov prostredníctvom fondu SAFU (Secure Asset Fund for Users), čo je špeciálny fond vytvorený na ochranu používateľov v prípade nečakaných strát.

Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Obľúbená značka áut sťahuje z trhu zhruba 150 000 vozidiel. Hrozí riziko požiaru

4

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex