Nastal dôležitý pohyb akcií, ktorý zvrátil najhorší scenár

  • Americké akcie v poslednom týždni vymazali celý predchádzajúci prepad.
  • Za posledné dva roky došlo len k jednej dlhšej korekcii presne pred rokom.
  • Akciový index S&P 500 za 2 roky narástol o 60 %.
Ekonomika Americké akcie opäť rastú
Americké akcie opäť rastú. Zdroj: shutterstock.com/Sittipong Phokawattana/yul38885/Chansak Joe
BitmarketsBitmarkets

Americký akciový trh v lete zaznamenal jeden z najväčších prepadov tohto roku. Pohyby cien dokonca naznačovali rovnaký scenár, ktorý nastal presne pre rokom, kedy korekcia trvala približne 3 mesiace. Avšak nedávny odraz od lokálneho minima podľa údajov TradingView naznačuje, že tentokrát ceny pravdepodobne opäť prekonajú historické maximá.

Nedávno sme vás informovali, že najväčšie technologické spoločnosti ako Nvidia zaznamenali významné cenové prepady, a to aj napriek tomu, že firmy prekonali očakávania analytikov z hľadiska štvrťročných príjmov.

Mnohí analytici sa opierali o predpoveď, že cenový pokles bude pokračovať, keďže september je najhorší mesiac pre globálne trhy. Index S&P 500 klesol v septembri od roku 1945 v priemere o -0,6 %, čo je bezkonkurenčne najhoršia výkonnosť zo všetkých mesiacov. November a december, naopak, patria medzi najvýkonnejšie mesiace roka.

Výkonnosť akcií podľa mesiacov

Výkonnosť akcií podľa mesiacov. Zdroj: CFRA

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/3Ďalej
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.