Bitcoin dosiahne dno: Tu sú tri kvalifikované odhady, na akej sume sa to stane

  • Bitcoin dosiahne dno na úrovniach 50 000 až 57 000 dolárov.
  • Došli k tomu tri kvalifikované odhady.
Novinky Bitcoin dosahuje svoje dno
Bitcoin dosahuje svoje dno. Zdroj: shutterstock.com/Third key
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin (BTC) je známy svojou vysokou volatilitou, čo vedie mnohých investorov k otázke: Kde sa nachádza jeho cenové dno? Aj keď je trh s kryptomenami nepredvídateľný, odborníci a analytici sa snažia pomocou rôznych metód odhadnúť, kde by mohla byť cena Bitcoinu na najnižšej úrovni pred ďalším rastom. V článku sa pozrieme na tri odborné kvalifikované odhady, ktoré by mohli pomôcť zodpovedať túto otázku. Bitcoin zaznamenal v piatok prepad pod 53 000 dolárov po zverejnení najnovšej správy o zamestnanosti v USA, ktorá ukázala spomalenie náboru.

Ťažiari a Fibonacci

Cena Bitcoinu dosiahla najnižšiu úroveň od začiatku augusta, keď sa prvýkrát po schválení spot Bitcoin ETF v USA dostala pod 50 000 dolárov. Napriek tomu, že BTC po predchádzajúcom páde vzrástol až na 65 000 dolárov, medvede sa zdajú byť opäť pod kontrolou, pričom cena kryptomeny klesla o 7 % za posledných sedem dní.

1. 57 000 dolárov – Bitcoin a náklady ťažiarov

Kryptoanalytik Astronomer Zero zo spoločnosti X.com predpovedal ešte pred zverejnením americkej správy o zamestnanosti, že cena Bitcoinu by mohla dosiahnuť 57 000 dolárov. Po správe o zamestnanosti však cena klesla o ďalších 4 000 dolárov. Zero si myslí, že ide len o krátkodobý pokles, ktorý by sa mal čoskoro vyriešiť.

Analytik identifikoval vzorec medzi kapituláciou ťažiarov a následnými odrazmi, ktorý by mohol signalizovať blížiace sa dno trhu s Bitcoinom. Tento signál sa objavuje po náraste hashratu po prudkom poklese, ktorý je dôsledkom kapitulácie ťažiarov.

2. 53 480 dolárov – Fibonacciho retracement

Tento odhad predstavuje 25 % pokles od marcového maxima BTC, ktoré dosiahlo takmer 74 000 dolárov. Ide o bežné Fibonacciho retracement percento, ktoré sa často objavuje v trhoch s vysokou likviditou a množstvom účastníkov.

Fibonacciho vzorec

Ak bude Bitcoin nasledovať tento matematický model, ktorý je bežný v prírode aj na finančných trhoch, mohli sme už dno dosiahnuť a môžeme očakávať ďalšiu cenovú rally.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a recesia

3. 50 000 dolárov – Medvedí trh a recesia

Arthur Hayes, spoluzakladateľ BitMEX, vo svojej nedávnej predpovedi v najhoršom možnom scenári uviedol, že ak sa medvedí trh s akciami rozšíri alebo ak dôjde k recesii v USA, Bitcoin by mohol klesnúť až na 50 000 dolárov. Napriek tomu však Hayes ukončil svoje shortové pozície v nedeľu a naznačil možný odraz ceny Bitcoinu.

Peter Brandt, známy obchodník s komoditami a cudzími menami, varoval, že dôležité nie je len to, ako hlboko môže cena klesnúť, ale aj ako dlho budú musieť trhy čakať na zotavenie. Existujú dve dimenzie poklesov – cena a trvanie. Dlhodobé korekcie môžu spôsobiť väčšie emocionálne škody než prudké korekcie, zdôraznil Brandt.

Je ťažké presne predpovedať, kde sa cena Bitcoinu zastaví. Odhady ako náklady na ťažiarov, Fibonacciho retracementu a recesný medvedí trh však naznačujú možné cenové úrovne dna. Cena Bitcoinu sa pravdepodobne stabilizuje v rozmedzí od 50 000 do 57 000 dolárov, ak sa negatívne trendy nezmenia na pozitívne.

Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Obľúbená značka áut sťahuje z trhu zhruba 150 000 vozidiel. Hrozí riziko požiaru

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex