Známy kritik Bitcoinu varuje: Trh s kryptomenami je nestabilný, môže skolabovať

  • Peter Schiff zanechal odkaz Michaelovi Saylorovi.
  • Komentuje jeho finančné rozhodnutia.
  • Varuje ho pred kolapsom.
Novinky Peter Schiff varuje šéfa MicroStrategy Michaela Saylora
Peter Schiff varuje šéfa MicroStrategy Michaela Saylora. Zdroj: shutterstock.com/Freer
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin si v posledných rokoch získal obrovskú pozornosť. Jeho prívrženci veria, že ide o budúcnosť financií, zatiaľ čo kritici ho považujú za riziko. Michael Saylor, známy zástanca Bitcoinu a CEO spoločnosti MicroStrategy, stojí v čele prvej skupiny.

Na druhej strane barikády sa nachádza Peter Schiff, dlhoročný kritik kryptomien. Ich spory o tom, či Bitcoin má perspektívu, alebo je to len dočasný ošiaľ, zaujímajú nielen odborníkov, ale aj bežných investorov.

Stratégia MicroStrategy: Cesta k úspechu?

Saylorova spoločnosť MicroStrategy sa rozhodla investovať veľkú časť svojich financií do Bitcoinu, čo viedlo k výraznému rastu ich akcií, píše U.Today. Tieto investície priniesli firme v uplynulých rokoch úspechy a jej akcie od začiatku Bitcoinovej stratégie narástli o viac ako 800 %.

Saylor má jasný názor

Saylor tvrdí, že Bitcoin má pred sebou svetlú budúcnosť, a že táto kryptomena bude hrať kľúčovú úlohu v budúcnosti globálnych financií. Pre mnohých je jeho stratégia príkladom, ako môžu firmy ťažiť z investovania do kryptomien.

Kritika od Petra Schiffa

Nie všetci zdieľajú tento optimizmus. Peter Schiff, známy finančný expert a zástanca tradičných investícií, opakovane upozorňuje na riziká spojené s kryptomenami.

Schiff v nedávnom príspevku na X poukazuje na to, že aj keď MicroStrategy dosiahla v posledných rokoch úspechy, jej akcie sú stále nižšie ako ich historické maximum. Tvrdí, že trh s kryptomenami je nestabilný a môže kedykoľvek skolabovať. Pre neho Bitcoin predstavuje nepredvídateľné riziko a odporúča investorom držať sa tradičných investícií, ako je zlato.

Kto má pravdu?

Debata medzi týmito dvoma postavami je zaujímavá nielen pre veľkých investorov, ale aj pre bežných ľudí, ktorí uvažujú o tom, či by mali investovať do Bitcoinu. Na jednej strane je tu vidina rýchleho zisku a rastu, na druhej strane obavy z náhleho poklesu a veľkých strát.

Kde leží budúcnosť financií?

Schiff sa netají tým, že verí v budúcnosť zlata ako spoľahlivého uloženia hodnoty. Podľa neho je Bitcoin príliš rizikový na to, aby bol považovaný za reálnu alternatívu k tradičným menám. Saylor, naopak, argumentuje, že práve Bitcoin je budúcnosťou, a že jeho hodnota bude s časom len rásť. Ktorý z nich má pravdu? To je otázka, na ktorú odpoveď ukáže až čas.

Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Obľúbená značka áut sťahuje z trhu zhruba 150 000 vozidiel. Hrozí riziko požiaru

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex