Vitalik Buterin ohlásil prelomové plány ohľadom Etherea. Bude dostupné pre každého

  • Vitalik Buterin patrí medzi najbohatších ľudí v kryptomenovom svete.
  • Ohlásil víziu blízkej budúcnosti.
  • Ethereum má byť oveľa dostupnejšie.
Novinky Vitalik Buterin plánuje veľké zmeny Etherea
Vitalik Buterin plánuje veľké zmeny Etherea. Zdroj: Kryptomagazín.sk
BitmarketsBitmarkets

Vitalik Buterin, spoluzakladateľ Etherea, nedávno predstavil svoju víziu toho, kam by mohla táto blockchainová sieť smerovať v nasledujúcom desaťročí.

Ethereum, ktoré už dnes patrí medzi najvýznamnejšie decentralizované platformy, sa podľa neho chystá na ďalšie významné zmeny, o ktorých hovoril v rozhovore zverejnenom na sociálnej sieti X.

Prelomový krok na obzore

Buterin hovoril o možných technologických vylepšeniach, ktoré by mohli sprístupniť túto sieť širšiemu publiku. Medzi nimi vyčnieva myšlienka, že do roku 2032 by sme mohli prevádzkovať Ethereum uzly priamo na našich mobilných zariadeniach.

Buterin sľubuje Ethereum uzly na mobile

Dnes prevádzkujú Ethereum uzly špecializované počítače, ktoré vyžadujú dostatočný výkon a úložisko. Uzly sú kľúčové pre fungovanie celej siete, keďže overujú a spracovávajú transakcie. Buterin však tvrdí, že technologický vývoj mobilných zariadení umožní ich prevádzku aj na telefónoch. Ako príklad uviedol, že za pár sekúnd bude možné overiť a spracovať dáta potrebné pre uzol.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Tento pokrok bude vyžadovať vylepšenie výpočtových možností telefónov a zefektívnenie úložiska, no Buterin si je istý, že to nie je nereálne. Mobily sa neustále vyvíjajú a rastú ich kapacity. Ak sa tento plán podarí zrealizovať, bude to veľký krok smerom k ešte širšej decentralizácii siete Ethereum.

Prečo je to dôležité

Pre bežného používateľa sa môže zdať decentralizácia zložitým pojmom, ale v jednoduchosti ide o to, že sieť neovláda jedna inštitúcia. Ethereum uzly rozptýlené po celom svete zabezpečujú, že nikto nemôže systém vypnúť ani manipulovať s dátami. Ak sa tieto uzly dostanú na mobilné zariadenia, môže to výrazne zvýšiť bezpečnosť a stabilitu siete.

Každý nový používateľ, ktorý bude prevádzkovať uzol na svojom mobile, pridá do siete ďalšiu úroveň ochrany a nezávislosti. Z decentralizácie profituje celá sieť, ktorá sa stáva odolnejšou voči útokom a výpadkom.

 

Pokračujúce inovácie

Ethereum neustále prechádza technickými vylepšeniami. Jedným z najvýznamnejších krokov bol prechod z proof-of-work na proof-of-stake, píše U.Today. Tento prechod znížil energetickú náročnosť siete a zvýšil jej efektívnosť.

V poslednej dobe sa pridali ďalšie aktualizácie, napríklad zníženie poplatkov za transakcie na druhej vrstve prostredníctvom Dencun upgradu. Vďaka týmto krokom sa sieť stala prístupnejšou a používateľsky prívetivejšou.

Dosiahne Vitalik Buterin do roku 2032 svoj cieľ?

Loading ... Loading ...

Súťaž o prvenstvo

Ethereum čelí rastúcej konkurencii, pričom platformy ako Solana a Cardano získavajú na popularite vďaka svojim technickým vlastnostiam. Solana sa pýši rýchlosťou, zatiaľ čo Cardano kladie dôraz na vedecký prístup k vývoju svojho protokolu. Ethereum však stále vedie vďaka svojej všestrannosti a širokému spektru decentralizovaných aplikácií, ktoré na ňom fungujú.

Buterinove vízie pre Ethereum ukazujú, že táto blockchainová sieť má pred sebou ešte dlhú cestu plnú inovácie. Ak sa podarí prevádzkovať uzly na mobilných zariadeniach, Ethereum sa stane ešte prístupnejším a decentralizovanejším.

Technologický pokrok v mobilnej oblasti, spolu s ďalšími pripravovanými vylepšeniami, môžu výrazne zmeniť spôsob, akým používame blockchainové siete. Ethereum nie je len kryptomena, ale platforma, ktorá môže zásadne ovplyvniť digitálnu budúcnosť.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Deravý zákon. Slovenskí seniori môžu skončiť úplne bez príjmu

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex