Nemecko zaplavili lacné výrobky z Číny. Výrobcovia obuvi majú vážne ťažkosti

  • Temu a Shein spôsobujú problémy na nemeckom maloobchodnom trhu.
  • Obchody zaznamenali v letných mesiacoch dvojciferný prepad tržieb.
Novinky Temu a Shein ohrozujú nemeckých výrobcov obuvi
Temu a Shein ohrozujú nemeckých výrobcov obuvi. Zdroj: shutterstock.com/Ascannio
BitmarketsBitmarkets

Nemeckí predajcovia aj výrobcovia obuvi zápasia s rastúcou konkurenciou ázijských nákupných portálov. Uviedla to tento týždeň Nemecká asociácia maloobchodu s textilom, obuvou a koženým tovarom (BTE) na veľtrhu obuvi v Düsseldorfe. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Temu a Shein zaplavujú Nemecko lacnými topánkami, z ktorých väčšina je nekvalitná a časť tovaru je dokonca zdraviu škodlivá,” povedal Rolf Pangels, riaditeľ BTE.

Nemci na ázijských platformách nakúpili množstvo tovaru

Singapurský portál Shein a čínsky Temu sú v Nemecku veľmi populárne. Podľa odhadu BTE spotrebitelia v roku 2023 kúpili od online predajcov približne 1 miliardu módnych tovarov a obuvi.

Obe platformy odmietajú kritiku predávaných produktov a trvajú na tom, že od svojich dodávateľov vyžadujú prísne kontroly a bezpečnostné normy.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Obchody s obuvou majú vážne problémy

Asociácia BTE však vyzýva na efektívnejšie kontroly a férovú súťaž. „Ak sa činnosť takýchto platforiem nezastaví, dôjde k vyhláseniu ďalších insolvencií v obchode s obuvou,” upozornil Pangels.

Počet obchodov s obuvou v Nemecku klesol od začiatku roka o zhruba 800 na približne 8 750, tvrdí BTE.

V prvom polroku 2024 mali obchodníci v Nemecku aj napriek zdražovaniu o 2 % nižší obrat ako v rovnakom období minulého roka. Po očistení o infláciu bude tento pokles pravdepodobne ešte väčší v dôsledku slabého spotrebiteľského sentimentu a zlého počasia v máji a júni, skonštatoval Pangels.

Po dobrom začiatku roka zaznamenali obchody v máji a júni „bolestivý dvojciferný prepad tržieb”.

Výhľad do budúcnosti je pesimistický. Viac ako polovica nemeckých predajcov obuvi očakáva nižšie tržby ako v roku 2023 a len 30 % predpovedá ich nárast, podľa prieskumu asociácie. Približne 41 % hodnotí svoju situáciu ako zlú a len 16 % ako dobrú.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: