Táto kryptomena má potenciál stať sa „novou Solanou”

  • Cardano je na vzostupe.
  • Odborníci uvažujú nad tým, že by mohlo napodobniť Solanu.
  • Dôvodom je upgrade Chang.
Novinky Cardano napreduje aj technologicky
Cardano napreduje aj technologicky. Zdroj: shutterstock.com/Dennis Diatel
BitmarketsBitmarkets

Cardano (ADA) prešlo v posledných rokoch výraznými technologickými zmenami. Najnovší upgrade s názvom Chang prináša ďalšiu fázu jeho vývoja. Tento krok vyvoláva otázky, či sa Cardano v roku 2024 môže stať novou Solanou, kryptomenou, ktorá v roku 2021 zaznamenala obrovský rast. V tomto článku sa pozrieme na potenciál Cardana po upgradoch a porovnáme ho so Solanou (SOL), ktorá sa stala symbolom rýchlych a efektívnych blockchainov.

Čo prináša Chang upgrade

Chang Upgrade je dôležitou aktualizáciou siete Cardano, ktorá sa zameriava na zlepšenie škálovateľnosti, efektívnosti a celkovej výkonnosti blockchainu. Zásadné zmeny prichádzajú v oblasti spracovania transakcií, ktoré by mali zvýšiť rýchlosť a znížiť poplatky. ADA už dlhodobo pracuje na tom, aby sa stalo jednou z najefektívnejších blockchainových platforiem, a tento upgrade je ďalším krokom k dosiahnutiu tohto cieľa.

Porovnanie Cardana a Solany

Jedným z kľúčových faktorov úspechu Solany je jej schopnosť spracovať tisíce transakcií za sekundu, čím predbehla mnohé konkurenčné siete. Cardano, na druhej strane, sa doposiaľ sústredilo na bezpečnosť a decentralizáciu, čo ho odlišovalo od Solany, ktorá si zvolila iný prístup.

Chang Upgrade však naznačuje, že Cardano sa teraz chce zamerať aj na škálovateľnosť, čo ho môže postaviť do podobnej pozície ako Solanu. Ak sa Cardanu podarí dosiahnuť porovnateľné rýchlosti transakcií a udržať si svoje charakteristické výhody, ako je silná komunita a dôraz na akademický výskum, mohol by sa stať rovnako populárnou platformou pre vývojárov a investorov.

 

Podobne ako Solana, ktorá vďaka svojej vysokorýchlostnej infraštruktúre získala popularitu v roku 2021, sa Cardano snaží konkurovať tým, že ponúkne atraktívne riešenia pre decentralizované aplikácie (dApps) a inteligentné kontrakty. Chang Upgrade môže pomôcť Cardanu lepšie zvládnuť rastúci počet používateľov a vývojárov, ktorí hľadajú výkonné a cenovo dostupné blockchainové platformy.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Cardano v roku 2024

Rok 2024 môže byť pre Cardano prelomovým, najmä ak Chang Upgrade splní očakávania komunity a investorov. ADA má dlhú históriu postupného, no stabilného vývoja, pričom sa zameriava na akademický prístup k inováciám a zlepšovaniu svojho blockchainu. Tento prístup môže pomôcť Cardanu získať dôveru vývojárov, ktorí hľadajú platformu pre svoje decentralizované aplikácie. Ssúčasne môže prilákať investorov, ktorí chcú staviť na dlhodobý rast.

Rovnako ako Solana, aj Cardano má šancu vyniknúť v oblasti decentralizovaných financií (DeFi) a NFT. Všetko to za predpokladu, že bude naďalej zlepšovať svoju infraštruktúru. S rastúcim záujmom o rýchle, škálovateľné a decentralizované siete by mohol byť Cardano v roku 2024 jednou z popredných platforiem.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Známa automobilka hlási miliónové straty. Skončí na pohrebisku dejín?

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex