Po bitcoinových ETF sa možno spustí aj obchodovanie s opciami na index Bitcoinu

Sponzorované články Záujem o spotové ETF pre Bitcoin
Záujem o spotové ETF pre Bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/Art_Photo/24K-Production
BitmarketsBitmarkets

Po schválení bitcoinových ETF, ktoré sprístupňujú Bitcoin bez nutnosti jeho priameho vlastníctva sa možno čoskoro dočkáme ďalšieho dôležitého míľnika v evolúcii kryptomien.

Spoločnosť Nasdaq, jedna z najväčších burz cenných papierov na svete, podala minulý týždeň oficiálnu žiadosť o schválenie opcií na index Bitcoinu. Ak bude žiadosť úspešná, retailoví investori získajú nový nástroj, ktorý im ponúkne vyššiu flexibilitu pri obchodovaní s Bitcoinom.

No kým budeme poznať odpoveď, investori majú možnosť podieľať sa na dvoch perspektívnych projektoch, ktoré vykazujú vysokú šancu návratnosti.

Navštíviť Crypto All-Stars

Čo pre obchodníkov znamenajú opcie na index Bitcoinu?

  • Opcie sú finančné deriváty, ktoré dávajú investorom právo kúpiť alebo predať podkladové aktívum (v tomto prípade indexu Bitcoinu) za vopred dohodnutú cenu vo vymedzenom časovom období.
  • Index Bitcoinu je ukazovateľ, ktorý sleduje cenu Bitcoinu naprieč rôznymi burzami a trhmi, aby poskytol jednotnú referenčnú hodnotu. Zohľadňuje priemernú cenu Bitcoinu z viacerých zdrojov, čím zjednodušuje obchodovanie a analýzu pre investorov. Zároveň poskytuje prehľad o celkovom trende ceny Bitcoinu.

Kúpou opcie indexu Bitcoinu za vopred dohodnutú cenu tak investor získa istú flexibilitu, ktorá mu umožní riadiť mieru rizika a využiť príležitosti na trhu bez nutnosti priameho vlastníctva samotnej kryptomeny.

Nasdaq a jeho žiadosť o schválenie opcií na index Bitcoinu

Žiadosť, ktorú podala spoločnosť Nasdaq na americkú Komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC) predstavuje ďalší dôležitý míľnik v integrácii kryptomien do tradičného finančného systému. 

Spomínané opcie by mali byť založené na indexe CME CF Bitcoin Real-Time Index (BRTI), a to v spolupráci s firmou CF Benchmarks. Cieľom je:

  • pomôcť investorom spravovať ich pozície,
  • zvýšiť povedomie o kryptomenách,
  • prehĺbiť záujem o investovanie do kryptomien.

Podobne ako ETF fondy, aj opcie založené na indexe Bitcoinu sú ďalším investičným nástrojom, ktorý retailovým investorom sprístupní Bitcoin bez potreby technických znalostí blockchainových technológií.

Prístup k opciám tiež zvyšuje likviditu na trhu s kryptomenami, čo môže prispieť k jeho vyššej stabilite. Následne môžeme predpokladať aj príchod väčšej akceptácie zo strany konzervatívnejších investorov a inštitúcií.

Tento trend podporuje nielen tradičné digitálne aktíva, ale aj projekty ako Crypto All-Stars a Pepe Unchained, ktoré prinášajú inovatívne riešenia do kryptomenového ekosystému. Pre investorov, ktorí hľadajú nové investičné príležitosti tieto projekty jednoznačne stoja za zváženie.

Predpredaj Crypto All-Stars ponúka odmeny za staking až 1 482 %

Keď projekt Crypto All-Stars spustil minulý mesiac predpredaj natívnych tokenov STARS, držitelia meme coinov spozorneli. 

Na decentralizovaný trh totiž prinesie nový stakingový ekosystém, ktorý investorom umožní bezproblémový staking viacerých meme tokenov v rámci jedného smart kontraktu.

Crypto All-Stars

Crypto All-Stars. Zdroj: cryptoallstars.io

Niektoré predpredaje sa vyznačujú tým, že skorým investorom poskytujú možnosť uzamknutia tokenov na dlhšie obdobie (staking), čím si môžu uplatniť ročné odmeny stanovené danou platformou. Ak sa však investor rozhodne naraz vstúpiť do niekoľkých stakingov, ich spravovanie môže byť časovo a technicky náročné.

Vývojársky tím Crypto All-Stars sa preto rozhodol vytvoriť jednotný stakingový systém MemeVault, ktorý umožní držiteľom najpopulárnejších meme coinov spravovať všetky svoje stakingy naraz. V prvej fáze budete môcť uzamknúť 11 meme coinov, na čele s Dogecoinom, Shiba Inu, Pepe, Floki či Bonk.

Celý ekosystém poháňa token STARS, ktorý sa aktuálne predáva za predpredajnú cenu 0,0014248 dolára. Ide o exkluzívnu cenu pre tých, ktorí sa rozhodnú podporiť projekt ešte pred uvedením na DEX a CEX trhy. Samotná funkcia MemeVault predstavuje úplne novú generáciu stakingových protokolov s potenciálne vysokou trhovou hodnotou. Práve to je dôvodom, prečo projekt eviduje hneď v prvej fáze silný investičný záujem.

Samotná platforma Crypto All-Stars poskytuje záujemcom o extra tokeny STARS možnosť ich stakingu s aktuálnymi ročnými odmenami až 1 450 %. Ak do MemeVaultu uzamknete aj iné známe meme coiny, ekosystém vás odmení v podobe ďalších tokenov STARS, ktoré budú po skončení predpredaja obchodovateľné na kryptomenových burzách.

Web Crypto All-Stars

Na projekt Pepe Unchained sa vyzbieralo 12 miliónov dolárov

Druhým z projektov, ktoré stoja za pozornosť je Pepe Unchained. Ide o vylepšenú verziu úspešného tokenu PEPE, ktorý tento rok priniesol svojim držiteľom štedré výnosy. Tí, ktorí nestihli profitovať z tejto rastovej vlny, majú možnosť zapojiť sa do predpredaja nových tokenov PEPU za zvýhodnenú cenu 0,0095362 $. Zdá sa, že Pepe Unchained by mohol napodobniť svojho predchodcu, keďže sa na projekt zatiaľ vyzbieralo 12 miliónov dolárov.

Tokenomika projektu

Tokenomika projektu. Zdroj: www.pepeunchained.com

Pepe Unchained

Vývojársky tím projektu Pepe Unchained prišiel na spôsob, ako obchodníkom s kryptomenami pomôcť maximalizovať zisky a potenciálne zhodnotiť svoj kapitál. Vystavali totiž vlastnú druhú vrstvu na sieti Ethereum.

 

Vďaka Layer 2 nad primárnou sieťou Ethereum odľahčili jej zaťaženie v časoch obchodnej špičky. Výsledkom sú až 100-násobne rýchlejšie transakčné časy a oveľa nižšie poplatky.

Okrem toho, zavedením Layer 2 vznikol priestor aj na dvojnásobné stakingové odmeny. Aktuálna výška odmien za staking je tak 168 %, pričom tokenomika projektu vyčlenila na tento účel takmer tretinu celkovej zásoby tokenov. Viac o projekte. ako aj samotný predpredaj tokenu PEPU nájdete na oficiálnej webovej stránke.

Web Pepe Unchained

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.

Najčítanejšie články

1

Vodičov na diaľniciach mätie zvláštna značka. Takmer nikto netuší, čo znamená

2

Pripravte si hotovosť. Veľká banka vypne bankomaty, platobné karty aj online bankovníctvo

3

Čoskoro príde krach. Využite nákup za nízke ceny, odporúča expert

4

Obľúbená značka áut sťahuje z trhu zhruba 150 000 vozidiel. Hrozí riziko požiaru

5

Na diaľnici obmedzili rýchlosť len pre jednu kategóriu vozidiel. Je to forma šikany?

PR články

Zlato poletí nahor, pretože investori opustia akciový trh

Marek Rodák  | 14. septembra 2024

Zlato chytá pozitívny kurz. Nedávna predpoveď analytika naznačuje, že cena zlata by mohla čoskoro dosiahnuť úroveň 2 950 USD za uncu.

Zlato porastie na nové maximá

Investičný pohľad na Apple: Budú nové iPhony s AI stačiť?

PR články  | 12. septembra 2024

PR článok XTB. Apple je aktuálne najväčšou spoločnosťou na svete. S trhovou kapitalizáciou cez 3,3 bilióna dolárov dlhodobo patrí k najobľúbenejším spoločnostiam nielen v rámci svojich technologických produktov, ale aj medzi akciovými investormi.

Apple predstavil vlastnú víziu AI

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex