Automobilová legenda je späť. Britská značka predstavila nový model s dvanásťvalcom

  • Aston Martin ukázal už tretiu generáciu modelu Vanquish.
  • Tú poháňa 5,2-litrový dvanásťvalec s dvomi turbami.
  • Automobilka vyrobí len limitovaný počet 1 000 kusov.
Off topic Aston Martin sa drží zaužívaných línií
Aston Martin sa drží zaužívaných línií. Zdroj: astonmartin.com
BitmarketsBitmarkets

Britská automobilka Aston Martin nespí na vavrínoch, a tak ukázala už tretiu generáciu modelu Vanquish. Výrobca o nej hrdo hovorí, že je najlepšou vlajkovou loďou v 111-ročnej histórii značky. O téme informoval portál Auto Trendy.

Celý automobil stojí na hliníkovej platforme, ktorá ale má zvýšenú priečnu tuhosť v porovnaní s modelom DBS 770 Ultimate až o 75 %. Podvozok má dvojité lichobežníkové ramená vpredu a multilink vzadu.

Karoséria je tvorená z karbónu, takže je pomerne ľahká, ale stále dostatočne pevná. Na ceste bude skvelo držať aj vďaka 21-palcovým kolesám s pneumatikami Pirelli P Zero.

Jeho dĺžka je 4 850 mm, šírka 2 044 mm a výška 1 290 mm. Rázvor sa zastavil na hodnote 2 885 mm. Na kapote si môžete všimnúť aj karbónové výduchy, ktoré pomáhajú chladeniu naozaj výkonného motora.

Ani pri bezpečnosti nič neostalo na náhode, pretože tu máme karbón-keramické brzdy, ktoré majú výhodu aj v tom, že oproti oceľovým brzdám vedia ušetriť až 27 kilogramov hmotnosti. Predné kotúče majú priemer 410 mm a tie zadné 360 mm.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Auto TrendyTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Známa automobilka hlási miliónové straty. Skončí na pohrebisku dejín?

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex