Slováci považujú kryptomeny za budúcnosť online platieb a dobrú dlhodobú investíciu

Sponzorované články Slováci čoraz viac nakupujú kryptomeny
Slováci čoraz viac nakupujú kryptomeny. Zdroj: shutterstock.com/lunopark
BitmarketsBitmarkets

V posledných rokoch sa kryptomeny stali pevnou súčasťou investičných portfólií mnohých Slovákov a Sloveniek. Dôležitým krokom k plnej integrácii kryptomien do týchto investičných plánov sú aj opatrenia slovenských a európskych inštitúcií.

Napríklad implementácia európskej regulácie MiCA je signálom, že kryptomeny si čoraz viac upevňujú svoju pozíciu medzi digitálnymi aktívami. Najnovšie prieskumy navyše ukazujú, že tretina Slovákov vníma kryptomeny nielen ako budúcnosť online platieb, ale aj ako spoľahlivú dlhodobú investíciu.

Navštíviť Base Dawgz

Kryptomeny na Slovensku vlastní približne 10 % investorov

Kryptomeny stále patria medzi najrizikovejšie digitálne aktíva, ktoré narážajú na silný skepticizmus. No podľa posledných informácií tento trend pomaly ustupuje. Prieskum agentúry Focus pre Národnú Banku Slovenska hovorí, že záujem o kryptomeny medzi slovenskými investormi narastá.

Výsledky ukázali, že počet držiteľov kryptomien sa v roku 2023 oproti obdobiu 2021 zvýšil z 5,8 % na 6,5 %. Môžeme však predpokladať, že reálne čísla sú po marcovom bull rune ešte vyššie a kryptomeny dnes drží zhruba 10 % investorov na Slovensku.

Zaujímavosť

Kým približne 71 % opýtaných vníma kryptomeny ako rizikovú špekuláciu, 33 % opýtaných verí, že môžu byť budúcnosťou online platieb a viac ako 31 % ich považuje za dobrú dlhodobú investíciu.

V ďalšom prieskume agentúry 2muse zase vidíme, že v rámci už aktívnych kryptoinvestorov na Slovensku majú o kryptomeny záujem prevažne muži (58 %). Väčšinou ide o ľudí vo veku medzi 25 až 34 rokov s vysokoškolským vzdelaním a príjmom medzi 1000 a 2000 € mesačne.

Druhou najväčšou skupinou s podielom 28 % sú držitelia vo veku 36 až 45 rokov.

Online platby prostredníctvom kryptomien na Slovensku

Prístup k nákupu kryptomien je individuálny a závisí od investičnej stratégie a tolerancie obchodníkov voči riziku. Zo správy agentúry 2muse vyplýva, že 48 % kryptoinvestorov nakupuje coiny pravidelne, pričom 62 % opýtaných má v pláne držať kryptomeny v horizonte minimálne jeden rok.

To znamená, že väčšina držiteľov vníma kryptomeny ako dlhodobú investíciu. Práve táto stratégia sa za posledný rok ukázala ako veľmi výhodná. Ak ste pred rokom investovali do Bitcoinu 1 000 eur, dnes by ste mali na účte 2 270 eur.

Nové regulácie a právne rámce, ktoré prichádzajú s implementáciou európskej legislatívy MiCA, by mali navyše priniesť väčšiu stabilitu a dôveru v decentralizované aktíva.

Potenciál kryptomien v oblasti online platieb tak nie je len teóriou. Vo svete je dnes možné platiť kryptomenami za takmer akýkoľvek produkt.

Na Slovensku už máme e-shopy, ako napríklad Alza, Trezor či dokonca Microsoft. U týchto predajcov si za Bitcoin môžete kúpiť elektroniku, nábytok, športové vybavenie a rôzne digitálne produkty.

Projekty zamerané na vývoj technológií, ktoré akýmkoľvek spôsobom uľahčujú proces obchodovania, preto majú v súčasnosti vysoký trhový potenciál. Jedným z takýchto perspektívnych projektov je Base Dawgz. Projekt sa síce nachádza sa v štádiu predpredaja, no už dnes vzbudzuje značný investičný záujem.

Base Dawgz: Multichainová funkcionalita a ročné výnosy za staking vo výške 737 %

Predpredaj Base Dawgz

Predpredaj Base Dawgz. Zdroj: basedawgz.com/sk

Hlavnou misiou projektu Base Dawgz je priniesť na trh novú multichainovú platformu, ktorá umožní držiteľom kryptomien realizovať bezproblémové obchodné transakcie naprieč viacerými decentralizovanými sieťami.

Base Dawgz

Prostredníctvom špičkových technológií Wormhole a Portal Bridge, tvorcovia projektu premostili siete Ethereum, Solana, Binance Smart Chain a Avalanche. Vďaka tomu si vlastníci natívneho tokenu môžu pri jeho ďalšom zobchodovaní vybrať ten najvýhodnejší blockchain.

Jednou z priorít projektu Base Dawgz je bezpečnosť a ochrana investorov aj ich digitálnych aktív. 

Známkou zabezpečenia je, že smart kontrakt bol podrobený detailnému nezávislému auditu od SoldProof.

Akonáhle sa vyzbiera dostatok peňazí vo fundraisingu, v ďalšej fáze budú natívne tokeny DAWGZ zalistované na DEX burzách. Tvorcovia takisto naplánovali zaradiť token na portál CoinGecko, čo projektu prinesie ďalšie zvýšenie viditeľnosti a dôveryhodnosti. Integrácia s Birdeye zase obchodníkom umožní prístup ku komplexnému prehľadu a analýze trhu.

Silnú komunitnú podporu a angažovanosť jej členov podporujú rôzne motivačné programy a komunitné odmeny. Tie sú súčasťou tokenomiky, v ktorej sa na bonusy vyčlenilo 15 % všetkých tokenov. DAWGZ. Tokenomika je zároveň štruktúrovaná tak, aby zabezpečila vyváženú distribúciu coinov aj udržateľný rast projektu.

Dobrou správou pre záujemcov o pasívny príjem je, že sa môžu zapojiť do stakingu. Za uzamknutie tokenov DAWGZ ponúka ekosystém štedré ročné percentuálne výnosy vo výške 737 %. Na projekt samotný sa doteraz vyzbieralo už viac ako 3,2 milióna dolárov.

Base Dawgz sa tak nachádza v prvej fáze svojho vývoja, ktorej súčasťou je predaj natívnych tokenov DAWGZ za predpredajnú cenu 0,008582 dolára. Tie si môžete zakúpiť bezpečným pripojením sa k widgetu na oficiálnej stránke prostredníctvom kryptomien ETH, BNB, AVAX, SOL alebo platobnej karty.

Web Base Dawgz

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o čo si môžete dovoliť prísť.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY: