Streamovacie platformy bojujú o divákov. Netflix, Disney, Max, ktorú si vybrať?

  • Netflix prišiel na Slovensku už v roku 2016, no dnes má na trhu silnú konkurenciu.
  • Streamovacie platformy ako HBO a Disney mu šliapu na päty.
  • Aký obsah ponúkajú a koľko stojí ich predplatné, sa dočítate v tomto článku.
Novinky Streamovacie platformy prehľad
Streamovacie platformy prehľad. Zdroj: shutterstock.com/rafapress
BitmarketsBitmarkets

Sledovanie tradičnej televízie ustupuje do úzadia. Nielen vo svete, ale aj na Slovensku podľahli diváci streamovacím platformám, ktoré sa stávajú silnými hráčmi v odvetví zábavného priemyslu. Medzi tie najpopulárnejšie u nás patrí Netflix, Disney+ či HBO pod novou značkou MAX.

Každá z týchto platforiem ponúka pútavý obsah, a preto je možno ťažké vybrať si spomedzi nich svojho favorita. Pripravili sme pre vás preto porovnanie, ktoré sa týka ich obsahu aj ceny.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Netflix

História Netflixu siaha až do roku 1997, keď firma fungovala ako online požičovňa DVD-čiek, ktorá posielala filmy zákazníkom domov poštou. Online streamovacia služba vznikla v roku 2010 a na Slovensko prišla o 6 rokov neskôr.

Netflix takmer všade vo svete

Netflix si svojím pútavým obsahom podmanil divákov vo všetkých kútoch sveta. Služby neponúka jedine v Číne, Severnej Kórei, Kryme a Sýrii.

Gigant má jednu z najväčších knižníc video obsahu a bohatú ponuku originálnych filmov a seriálov. Medzi tie najväčšie ťaháky by sme mohli zaradiť ikonické seriály Stranger Things alebo The Crown.

Netflix Stranger Things

Netflix Stranger Things. Zdroj: shutterstock.com/Sean Locke Photography

V poslednom období však kráľ streamovacích platforiem urobil kroky, ktoré vytvorili impulz k tomu, aby sa diváci porozhliadli aj po konkurenčných platformách. Zásadná zmena prišla so zákazom zdieľania účtov. Následne došlo aj k zvyšovaniu cien predplatného.

Po prvýkrát od vstupu na slovenský trh pristúpil Netflix v auguste k zdražovaniu. Platforma tento nepopulárny krok obhajuje tým, že do ponuky neustále pridáva nový televízny obsah a nové funkcie. Zároveň musí reagovať na zmeny trhových podmienok vrátane inflácie a miestnych daní.

Platforma zvýšila mesačný poplatok pri všetkých typoch balíčkov. V dvoch prípadoch ide o nárast na úrovni 1,50 eura, v poslednom prípade ide o dvojeurové zdražovanie.

Aktuálny cenník Netflixu
  • Balík Basic: 9,49 eura
  • Balík Standard: 11,49 eura
  • Balík Premium: 13,99 eura

Netflix svoju knižnicu neustále rozširuje o nové tituly. V septembri sa môžu diváci tešiť napríklad na legendárneho Hitmena alebo Dungeons & Dragons: Česť zlodejov.

Späť
Strana 1/4Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: NetflixTAGY:
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.