Vodičský preukaz bez testu a z pohodlia domova? Pozor, aby ste neprišli o peniaze

  • Na podvodný facebookový účet upozorňuje na Facebooku polícia Slovenskej republiky.
  • V skutočnosti získať vodičský preukaz také jednoduché nie je.
Novinky Vodičský preukaz bez testu a z pohodlia domova
Vodičský preukaz bez testu a z pohodlia domova. Zdroj: Shutterstock.com/fast-stock, SasaMilosevic1011
BitmarketsBitmarkets

Získať vodičský preukaz lacno a jednoducho je snom mnohých Slovákov. Uvedomujú si to aj podvodníci, ktorí na sociálnych sieťach ponúkajú vodičské preukazy online.

Na tento podvodný facebookový účet upozorňuje na Facebooku polícia Slovenskej republiky.

Vodičák z pohodlia domova a bez testu

Spoločnosť, ktorá ponúka tieto výhodné vodičské preukazy uvádza, že získať ich online je jednoduchšie. Výhodou má byť to, že žiadateľ kvôli tomuto vodičského preukazu nemusí ani odísť z domu, a tiež nemusí absolvovať vodičský test. Ďalej spoločnosť poukazuje na to, že aj napriek tomu, že mnohí ľudia auto vedia riadiť, zlyhajú na testoch. Práve z tohto dôvodu je pre nich získanie legálneho vodičského preukazu náročnejšie.

V skutočnosti však získať vodičský preukaz také jednoduché nie je, na čo upozorňuje aj samotná polícia.

Vodičské oprávnenie v Slovenskej republike sa dá získať iba v súlade s ustanoveniami zákona NR SR 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon”) a udeľuje ho orgán Policajného zboru, teda príslušný dopravný inšpektorát. Pre udelenie vodičského oprávnenia musí žiadateľ splniť podmienky uvedené v ustanovení § 77 zákona.

Medzi podmienky, ktoré je potrebné splniť, patrí napríklad to, aby žiadateľ dosiahol vek, ktorý stanovuje zákon, na udelenie vodičského oprávnenia príslušnej skupiny. Osoba musí mať zároveň trvalý pobyt na Slovensku a byť zdravotne a psychicky spôsobilá.

Ďalšou podmienkou je vydanie osvedčenia podľa osobitného predpisu, čiže absolvovanie výcviku v autoškole na príslušnú skupinu vodičského oprávnenia.

Polícia tiež poukazuje na to, že žiadateľ musí získať odbornú spôsobilosť, čiže ovládať pravidlá cestnej premávky a vedenie vozidla. Odborná spôsobilosť sa zisťuje na základe skúšky. Tá sa skladá z teoretickej časti a časti vedenia motorových vozidiel.

Všetky teoretické skúšky sa musia vykonať na príslušnom dopravnom inšpektoráte a skúšky z vedenia motorového vozidla v autoškole.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Nové testy v autoškole vodičov trápia

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Polícia Slovenskej republikyTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.