Na týchto 7 druhov mobilných aplikácií si dávajte pozor. Môžete prísť o všetky peniaze

  • Mobilné aplikácie môžu výrazne uľahčiť náš život, no je dôležité mať na pamäti aj potenciálne riziká.
  • Obzvlášť pozor by ste si mali dávať pri týchto konkrétnych aplikáciách.
Off topic Pozor na tieto mobilné aplikácie
Pozor na tieto mobilné aplikácie. Zdroj: Shutterstock.com/simona pilolla 2
BitmarketsBitmarkets

Mobilné aplikácie sa stali neoddeliteľnou súčasťou našich každodenných životov. Používame ich na komunikáciu, nakupovanie, zábavu, prácu a mnoho ďalších činností. Napriek ich užitočnosti však so sebou prinášajú aj množstvo rizík, ktoré by si mal každý používateľ uvedomiť.

Odborník na kybernetickú bezpečnosť však upozornil majiteľov smartfónov na populárne aplikácie, ktoré predstavujú výrazné riziko. Ich inštalácia môže znížiť výdrž batérie vášho telefónu a dokonca viesť k odcudzeniu vašej identity či bankovým podvodom. Poukázal na to portál info.sk.

Pozor na to, čo sťahujete do mobilu

Tejto téme sa venoval Sam Crawford zo spoločnosti By Crawford. Expert dal rozhovor pre denník The Sun. Vysvetlil v ňom, že niektoré aplikácie, ktoré si ľudia do mobilov sťahujú počas dovoleniek, sú veľmi rizikové. Môžu totiž napáchať obrovské škody, a preto by ste si ich mali čo najskôr vymazať.

Crawford tvrdí, že v mobile mávajú ľudia veľmi veľa aplikácií, ktoré nepoužívajú. Ide o aplikácie, ktoré zhromažďujú údaje, a teda predstavujú riziko pre súkromie. Pokiaľ si tieto aplikácie odtránite, nielen že ochránite svoje súkromie, ale aj zlepšíte výdrž batérie a ušetríte úložný priestor vo svojom mobile.

Odborník ďalej hovorí, že čím menej aplikácií vo svojom mobile máte, tým nižšiu šancu majú hackeri, aby ukradli vaše osobné alebo platobné údaje.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Pozor na tieto mobilné aplikácie

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Info.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.