Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Známa automobilka hlási miliónové straty. Skončí na pohrebisku dejín?

  • Automobilka Polestar nemá za sebou veľmi úspešný kvartál.
  • Ten skončil v strate 242 miliónov dolárov.
  • Paradoxne, samotný predaj narástol až o 82 %.
Off topic Automobilke sa opäť nedarí
Automobilke sa opäť nedarí. Zdroj: shutterstock.com/flawlessgallery/Inside Creative House
BitmarketsBitmarkets

Známa automobilka, ktorá sa zameriava na výrobu elektromobilov, má za sebou výrazne stratový kvartál. Je to tým, že klesá záujem o elektrické autá. O téme informoval motoristický portál TOPSPEED.

Hovoríme o výsledkoch za druhý kvartál roku 2024, ktorý sa pre Polestar niesol v duchu straty 242 miliónov dolárov. Môže za to nielen rastúca konkurencia, ale aj vysoké náklady a spomaľujúci sa dopyt po elektromobiloch.

Tržby poklesli o 17 % na hodnotu 575 miliónov dolárov. Tento pokles automobilka argumentuje tým, že je to súčasťou celosvetového poklesu predaja elektromobilov, ale aj tým, že na svoje modely musela dávať zľavy, aby uspela nad konkurenciou.

Svetielkom nádeje mala byť spolupráca s medzinárodnou požičovňou automobilov Hertz, tá ale od plánovanej spolupráce odstúpila, takže žiaden predaj elektromobilov sa nekonal. Hertz to odôvodnil nízkym záujmom o elektromobily.

Nie je tajomstvom, že na miesto generálneho riaditeľa Polestaru od októbra tohto roka nastupuje Michael Lohscheller, ktorý predtým pôsobil v automobilkách Volkswagen, Opel, Mitsubishi a VinFast.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TOPSPEEDTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.