Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Bitcoin stráca momentum. Čo môžeme čakať?

  • Bitcoin je na cenovej križovatke.
  • Ak sa naplní jeden pattern, pôjde nahor.
  • Naplnenie druhého ho však bude ťahať dole.
Novinky Bitcoin je na križovatke
Bitcoin je na križovatke. Zdroj: shutterstock.com/Pungu x
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin sa v posledných týždňoch nachádza v zaujímavej situácii, keď sa jeho cenový pohyb dostáva do vzoru, ktorý by mohol predpovedať budúci smer trhu. Analytici diskutujú o dvoch hlavných technických formáciách, ktoré sa aktuálne vytvárajú na grafoch Bitcoinu. Sú to rozširujúci sa klin (broadening wedge) a býčia vlajka (bull flag). Každá z týchto formácií má odlišné implikácie pre budúci vývoj ceny Bitcoinu. Avšak obe poukazujú na to, že Bitcoin stratil momentum.

Technická analýza

Rozširujúci sa klin

Rozširujúci sa klin je technická formácia, ktorá sa vyznačuje divergenciou medzi maximálnymi a minimálnymi hodnotami cien. To vedie k rozširujúcemu sa tvaru na grafe. Tento vzor naznačuje zvýšenú volatilitu na trhu a často je vnímaný ako indikátor neistoty. Ak sa táto formácia potvrdí, môže to znamenať, že Bitcoin čelí zvýšenej volatilite a potenciálnemu poklesu. Najmä ak sa cena prelomí pod spodnú hranicu klinu.

Čo to znamená?

Rozširujúci sa klin zvyčajne signalizuje, že trh stráca jasný smer a investori sú rozdelení medzi pozitívne a negatívne sentimenty. V kontexte Bitcoinu by to mohlo naznačovať, že cena bude pokračovať v kolísaní bez jasného trendu, čo môže znepokojovať krátkodobých investorov.

Býčia vlajka

Na druhej strane, býčia vlajka je formácia, ktorá sa zvyčajne objavuje po silnom rastovom pohybe a naznačuje, že trh by mohol byť pripravený na ďalší vzostup. Tento vzor sa skladá z krátkeho obdobia konsolidácie, kde cena zostáva v úzkom rozmedzí. Po ňom zvyčajne nasleduje pokračovanie pôvodného rastového trendu.

Čo znamená býčia vlajka?

Ak sa na grafe Bitcoinu potvrdí býčia vlajka, mohlo by to znamenať, že cena je pripravená na ďalší rast, čo by potešilo investorov očakávajúcich zhodnotenie. Avšak vzhľadom na súčasnú stratu momenta bude dôležité sledovať, či sa býčím obchodníkom podarí udržať tento vzor a vyhnúť sa prepadom, ktoré by mohli vyvolať opačný efekt.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin stratil momentum

Bez ohľadu na to, ktorá formácia sa nakoniec ukáže ako presná, je zrejmé, že Bitcoin aktuálne stráca momentum. To spôsobili viaceré faktory, vrátane makroekonomických tlakov. Ale napríklad aj zmien v regulačnom prostredí alebo jednoduchej trhovej únavy po predchádzajúcich silných pohyboch.

Pre investorov a obchodníkov bude rozhodujúce sledovať, ako sa Bitcoin správa v nadchádzajúcich dňoch a týždňoch. Prelomenie kľúčových technických úrovní by mohlo poskytnúť jasnejšie signály o ďalšom smerovaní trhu. Tam môžu mať krátkodobé faktory výrazný vplyv na cenu.

Bitcoin sa momentálne nachádza na križovatke, kde sa môže vydať jedným z dvoch smerov. Obchodníci by preto mali pristupovať k trhu s opatrnosťou a pripraviť sa na možné zvýšenie volatility, ktoré môže priniesť nové príležitosti, ale aj riziká. V tomto neistom prostredí bude kľúčové sledovať technické ukazovatele a byť pripravený reagovať na rýchlo sa meniace trhové podmienky.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.