Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

TOP 5 najväčších blockchainov na svete

  • Toto je top 5 najväčších blockchainov podľa rôznych ukazovateľov.
  • Tieto blockchainy majú najvyššiu uzamknutú hodnotu.
  • Existujú na nich tisíce decentralizovaných aplikácií.
Novinky Top 5 najväčších blockchainov
Top 5 najväčších blockchainov. Zdroj: shutterstock.com/Dabarti CGI/Day Of Victory Studio
BitmarketsBitmarkets

Neustále vznikajú nové kryptomeny, no väčšina z nich funguje už na existujúcom blochchaine. V tomto článku sa pozrieme na top 5 blockchainov podľa ich veľkosti. Do úvahy budeme brať faktory ako celková uzamknutá hodnota (súčet hodnoty všetkých aktív uzamknutých v sieti), počet decentralizovaných aplikácií a smart kontraktov.

Je potrebné zdôrazniť, že veľkosť blockchainu nie je priamo úmerná jeho rýchlosti. Najväčší blockchain nemusí byť zákonite aj najrýchlejší. My sa ale zameriame výhradne na tie najväčšie. Ak sa pohybujete vo svete kryptomien už nejaký čas, je vysoká pravdepodobnosť, že ich používate.

Čo je blockchain?

Blockchain je distribuovaná databáza, ktorá udržiava neustále rastúci zoznam usporiadaných záznamov, nazývaných bloky. Tieto bloky sú prepojené pomocou kryptografie. Každý blok obsahuje kryptografický hash predchádzajúceho bloku, časovú stopu a transakčné dáta.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/6Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: DappradarTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.