Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Obchodný reťazec z predaja sťahuje zeleninu. Môže v nej byť sklo

  • V prípade, že ste si tento výrobok zakúpili a máte ho doma, za žiadnych okolností by ste ho nemali konzumovať.
  • Dôvodom stiahnutia výrobku z trhu je možná fyzikálna kontaminácia sklom.
Novinky Obchodný reťazec z predaja sťahuje zeleninu
Obchodný reťazec z predaja sťahuje zeleninu. Zdroj: Shutterstock.com/AYO Production, Adri Yadam Nasir
BitmarketsBitmarkets

Obchodný reťazec v Česku informuje o stiahnutí produktu z predaja. Týka sa to bielej kapusty v sklenenej nádobe, ktorá bola predávaná v obchodnom reťazci Makro. Uvádza to portál Info.sk.

Problémy nastali konkrétne pri produkte ARO kapusta biela, ktorej dodávateľom je T SERVIS KONZERVÁRNA SPOL SRO. Reťazec Makro Cash & Carry ČR na svojej stránke píše, že dôvodom stiahnutia výrobku z trhu je možná fyzikálna kontaminácia sklom.

Dôležitý krok

„Sklo bolo zistené jedným z našich odberateľov počas spracovania produktu. S dodávateľom situáciu preverujeme, avšak vzhľadom na to, že nemôžeme úplne vylúčiť riziko u ostatných balení tej istej šarže a zdravie zákazníka je pre nás prioritou, rozhodli sme sa pre tento krok,” vysvetlila vedúca oddelenia kvality Makro Cash & Carry ČR, Petra Bártová.

Produkt s označením ARO ZELÍ BÍLÉ 640 g s dátumom minimálnej trvanlivosti (DMT) 09.02.2027/R sa predával v 640-gramových fľašiach, buď jednotlivých, alebo v balení obsahujúcom 8 fliaš.

V prípade, že ste si tento výrobok zakúpili a máte ho doma, za žiadnych okolností by ste ho nemali konzumovať. Zakúpiť ste si ho mohli v predajniach Makro v termíne od 1. marca 2024 do 25. augusta 2024. Výrobok môžete vrátiť v ktorejkoľvek predajni Makro, pričom urobiť tak môžete do 30. septembra.

„Ak z akéhokoľvek dôvodu nemôžete predložiť predajný doklad, obráťte sa na obsluhu zákazníckeho servisu a požiadajte o vystavenie duplikátu dokladu, aby sa proces vrátenia výrobku urýchlil,” dodala Bártová.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Potraviny sa kontrolujú aj na Slovensku

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Info.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.