Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

TOP 5 firiem s najvyššími príjmami na svete

  • Týchto 5 firiem dosahuje najvyšší hrubý príjem na svete.
  • Dve firmy pochádzajú z USA, dve z Číny a jedna zo Saudskej Arábie.
  • Niektoré firmy sa zaraďujú do rebríčka top 10 najväčších spoločností sveta.
Novinky Top 5 firiem s najvyšším príjmom
Top 5 firiem s najvyšším príjmom. Zdroj: shutterstock.com/DFree/Mirza Kadic
BitmarketsBitmarkets

Existuje mnoho finančných ukazovateľov, podľa ktorých by sme vedeli zostaviť rebríček top spoločností na svete. V tomto článku sa zameriame na 5 najväčších firiem na svete podľa hrubého príjmu. Najprv je ale potrebné definovať, aký je rozdiel medzi príjmom a ziskom, pretože firmy s najvyšším príjmom nemusia byť aj najviac ziskové.

Príjmy sú výnosy, ktoré spoločnosť generuje pred odpočítaním nákladov. Naopak, zisk označuje očistený príjem, ktorý spoločnosť zarobila a vypočíta sa odpočítaním nákladov, úrokov a daní z príjmov. Niektoré firmy, ktoré si predstavíme, dosahujú zároveň jeden z najväčších ziskov na svete, no iné zas nie.

V rebríčku sa nachádzajú 2 firmy z USA, 2 z Číny a 1 zo Saudskej Arábie. Ich zameranie je odlišné a pôsobia v rôznych sektoroch. Niektoré z nich určite poznáte, no z niektorých budete určite prekvapení. Toto je top 5 spoločností podľa hrubého príjmu.

Najväčšie firmy podľa výnosov

Najväčšie firmy podľa výnosov. Zdroj: CompaniesMarketCap

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/6Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CompaniesMarketCapTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.