Pripravte sa na masívny rast na konci roka, tvrdia bitcoinoví analytici

  • Bitcoin má údajne koncom tohto roka zaznamenať masívne zhodnotenie.
  • Rast podporí halving, ale aj schválenie spotových ETF.
  • Bitcoin je už 5 mesiacov v cenovom vzore, ktorý sa má ukončiť rastom.
Analýzy Bitcoin sa pripravuje na rast
Bitcoin sa pripravuje na rast. Zdroj: shutterstock.com/Krakenimages.com/nuttapon averuttaman
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin stále nedokázal prekonať historické maximum, ktoré sformoval v polovici marca tohto roku. Analytici sa zhodujú, že v závere roka dôjde k masívnemu rastu, čo by tento stav mohlo zásadne zmeniť. Cenový rast by mali podporiť viaceré faktory, uvádza Finbold.

Bitcoin signalizuje mohutný vzostup

Kryptomenový analytik Yoddha identifikoval vo svojej analýze na sociálnej sieti X (Twitter) klesajúcu vlajku. Táto vlajka sa vyznačuje rovnobežným klesajúcim supportom a rezistenciou a signalizuje po ukončení pokračovanie rastúceho trendu. Podľa predpovedí by malo k prerazeniu dôjsť práve v závere roku 2024.

Analytici považujú cenový pohyb v tejto vlajke za zdravú korekciu a vychladnutie pred ďalším vzostupom. Trvá približne 150 dní a v najnižšom bode Bitcoin klesol od maxima o 32,50 %, čo je bežný pohyb aj počas bullrunov. Očakáva sa, že prelomenie tohto cenového vzoru by spôsobilo rast až na 6-cifernú hodnotu.

Ako sa pohne podľa vás Bitcoin v poslednom kvartáli 2024?

Loading ... Loading ...

Medzi hlavné faktory, ktoré ženú cenu nahor, je nedávny halving z apríla a schválenie spotových ETF v USA. Zatiaľ čo pri ETF podporuje rast z dlhodobého hľadiska, halving môže spôsobiť rast už v najbližších mesiacoch. Aspoň vždy v minulosti to tak bolo, aj keď v súčasnom cykle sa podarilo Bitcoinu prekonať historické maximum prvýkrát pred touto udalosťou.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Posledný kvartál bude kľúčový

Údaje z CoinGlass ukazujú, že Bitcoin počas halvingových rokov 2016 a 2020 dosiahol pôsobivé zisky na úrovni 58 % a 168 %, a to len v posledných kvartáloch. Takže podobný scenár môžeme očakávať aj teraz.

Kvartálne zisky Bitcoinu

Kvartálne zisky Bitcoinu. Zdroj: Coinglass

Generálny riaditeľ CryptoQuant Ki Young Ju analyzoval cenovú akciu Bitcoinu počas halvingu v roku 2020 a zistil, že rast sa začal až v štvrtom štvrťroku. Nedávno sme vás informovali, že podobný scenár signalizuje aj dúhový graf. Graf sa ustálil medzi pásmami, ktoré sú označované ako „stále lacný” a „akumulácia.” Z tohto hľadiska by teda stále mal byť pomerne veľký priestor na pokračovanie rastúceho trendu.

Čo sa týka určenia absolútneho vrcholu cyklu, môžeme len hádať. Nikto nevie, kam až cena môže stúpnuť, a kedy začne dlhodobá korekcia. Jedno je ale jasné – analytici sa zhodujú, že rastúci cyklus ešte neskončil, a tie najväčšie zisky ešte len prídu.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: FinboldTAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.