Legendárny obchodník John Bollinger obhájil podporu tejto kryptomeny

  • Meno John Bollinger vám určite niečo hovorí.
  • Legenda na trhu obhájila podporu altcoinu.
  • Bollinger reagoval na kritiku Bitcoin nadšencov.
Novinky John Bollinger sa vyjadril k tomuto altcoinu
John Bollinger sa vyjadril k tomuto altcoinu. Zdroj: shutterstock.com/LEE WA DA/ Reprofoto: YT/MoneyShow
BitmarketsBitmarkets

V kryptomenovom svete sa často vedú horúce diskusie, a to najmä medzi tými, ktorí veria, že Bitcoin je jediná kryptomena hodná investície, a tými, ktorí sú otvorení investíciám do iných digitálnych aktív.

Nedávno sa v centre týchto debát ocitol aj John Bollinger, známy obchodník a tvorca indikátora Bollinger Bands, keď sa vyjadril ku kryptomene Litecoin (LTC). Na túto tému upozornil portál U.Today.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bollinger o Litecoine

Bollinger si všimol, že jeho technický nástroj, vzor „W” na Bollinger Bands, presne predpovedal nedávne zvýšenie ceny Litecoinu. Tento vzor na grafe predstavuje dve jasné minimá, ktoré vytvárajú tvar podobný písmenu „W”. Keď sa takýto vzor objaví, často signalizuje, že by mohlo dôjsť k rastúcemu trendu na trhu.

Kritika „tímu Bitcoin”

Ako sa dalo očakávať, vyjadrenia Bollingera o Litecoine vyvolali kritiku zo strany Bitcoin maximalistov. Tí tvrdia, že žiadna iná kryptomena nemá dlhodobú hodnotu a že všetky altcoiny sú odsúdené na zánik.

Jeden z kritikov dokonca poznamenal, že držanie akéhokoľvek aktíva, ktoré stratilo hodnotu voči Bitcoinu počas desiatich rokov, je iracionálne.

Bollinger na túto kritiku reagoval tým, že vysvetlil svoj postoj. Zdôraznil, že jeho obchodná stratégia nespočíva v tom, aby Litecoin alebo iné kryptomeny držal navždy. Namiesto toho sa riadi trhovými signálmi a technickou analýzou, aby vedel, kedy kúpiť a kedy predať. Podľa neho nie je rozumné držať kryptomenu pasívne bez ohľadu na trhové podmienky.

Jeho odpoveď tak jasne ukázala, že nejde o slepú dôveru v jednu konkrétnu kryptomenu, ale o využívanie technických nástrojov na aktívne obchodovanie. V konečnom dôsledku je to pripomienka, že trh s kryptomenami je dynamický a vyžaduje si pozornosť a pripravenosť reagovať na zmeny.

Alternatíva Bitcoinu

Litecoin je digitálna kryptomena, ktorú v roku 2011 vytvoril bývalý zamestnanec Google Charlie Lee. Navrhol ju ako alternatívu k Bitcoinu s cieľom ponúknuť rýchlejšie a lacnejšie transakcie. Litecoin často označujú ako „striebro” k „zlatu” Bitcoinu, pretože majú mnoho podobností, no zároveň prináša niekoľko technických odlišností.

Hlavné odlišnosti

Hlavný rozdiel medzi Litecoinom a Bitcoinom spočíva v rýchlosti transakcií. Litecoin využíva aj iný kryptografický algoritmus na ťažbu. Tento altcoin využíva algoritmus Scrypt, ktorý je menej náročný na výpočtový výkon. Vďaka tomu sa do ťažby môže zapojiť širší okruh ľudí.

Aj keď Litecoin nedosiahol popularitu a hodnotu Bitcoinu, stále patrí medzi hlavné kryptomeny. Často slúži ako testovacie prostredie pre nové technológie, ktoré by mohli byť neskôr implementované do Bitcoinu. Mnohých investorov a používateľov priťahuje jeho rýchlosť, nižšie poplatky a stabilita v porovnaní s inými altcoinmi.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.