Túto dopravnú značku pozná len málokto. Ušetrí vám však čas strávený v zápche

  • Nová dopravná značka sa objavila v Nemecku.
  • Mnoho motoristov nerozumie jej významu.
  • Vďaka nej sa vyhnú zápcham.
Off topic Dopravná značka spôsobuje chaos
Dopravná značka spôsobuje chaos. Zdroj: shutterstock.com/Roman Samborskyi/Canetti
BitmarketsBitmarkets

V Nemecku zaradili do platnosti novú dopravnú značku. Jej pravý význam mnoho miestnych nepozná, nie to ešte napríklad Slováci, ktorí často cez túto krajinu cestujú. Čo teda znamená? O téme informoval portál TOPSPEED.

Značka konkrétne vyzerá tak, že ide o biely obdĺžnikový podklad s čiernym orámovaním. Vo vnútri sa nachádza červená bodka a pod ňou čierna šípka ukazujúca vpravo alebo vľavo.

Táto značka tak ukazuje odbočku, ktorá predstavuje alternatívnu trasu, vďaka ktorej sa vyhnete frekventovanej ceste s hustou dopravnou premávkou, kde sa často tvoria kolóny.

Aký ma význam?

Tým hlavným je aspoň čiastočne odbremeniť hlavné dopravné uzly od tvorby zápch, a tým pádom aj čiastočne eliminovať dopravné nehody, ktoré sa často dejú práve na frekventovaných úsekoch.

Vo väčších mestách, kde sa často tvoria kolóny, môže byť takáto dopravná značka na nezaplatenie. Avšak, ako sa ukazuje, jej aktuálny prínos je stále otázny.

Vďaka dopravnej značke sa vyhnete kolónam

Vďaka dopravnej značke sa vyhnete kolónam. Zdroj: shutterstock.com/AntonSAN

Problém a chaos ale môže spôsobiť hlavne vtedy, keď ju vodiči nepoznajú. Môžu si tak napríklad myslieť, že je pred nimi nejaká prekážka, a že šípka označuje obchádzku alebo niečo podobné.

Má rozhodne svoje pozitíva, avšak podobnú funkciu už majú aj rôzne mobilné navigačné aplikácie, kde si taktiež môžete navoliť nielen napríklad najrýchlejšiu trasu, ale aj takú, ktorá sa vyhne frekventovaným úsekom.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TOPSPEEDTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.