Bitcoin podľa tohto vzorca raketovo porastie

  • Bitcoin by mal podľa analytika rásť.
  • Predurčuje ho na to pattern megafónu.
  • Technická analýza však pripúšťa aj silný pohyb opačnou stranou.
Novinky Bitcoin podľa analytika silno porastie
Bitcoin podľa analytika silno porastie. Zdroj: shutterstock.com/BirdShutterB
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin, kráľ kryptomien, by mohol čoskoro zažiť výrazný nárast ceny. To by ho malo posunúť na nové historické maximum. Táto optimistická predpoveď prichádza od skúseného obchodníka, ktorý poukázal na konkrétny vzorec či pattern, ktorý by mohol byť signálom blížiaceho sa veľkého pohybu. Ak sa tento vzorec naplní, Bitcoin by mohol prekonať svoje predchádzajúce maximá a posunúť sa na novú úroveň, ktorá by prekonala doterajšie rekordy.

Bitcoin a tzv. megafón

Obchodník, ktorý si tento vzorec všimol, hovorí o tzv. „megafóne”. Ide o technický pattern, ktorý často signalizuje volatilné pohyby na trhu. Podľa obchodníka Bitcoin tento vzorec momentálne formuje, čo by mohlo znamenať, že sa blíži veľký pohyb smerom hore. Ak sa cena Bitcoinu dostane nad hornú hranicu tohto megafónu, mohli by sme byť svedkami explozívneho rastu, ktorý by prekonal všetky predchádzajúce rekordy.

Sledovaný pattern – megafón

Megafón, nazývaný aj ako broadening formation, sa vyznačuje rozširujúcimi sa cenovými výkyvmi. Každé nové maximum a minimum je zároveň výraznejšie ako predchádzajúce. Tento vzorec môže indikovať rastúcu neistotu na trhu, ale aj príležitosť pre veľký pohyb, ktorý môže nastať – a to v tom momente, keď cena nakoniec vyrazí smerom hore alebo dole.

Kým technické vzorce môžu poskytnúť cenné indície, je dôležité brať do úvahy aj širšie trhové faktory, ktoré môžu ovplyvniť cenu Bitcoinu. Jedným z hlavných faktorov je aktuálna makroekonomická situácia vrátane menovej politiky centrálnych bánk, inflácie a geopolitických udalostí. Zvýšený záujem o Bitcoin ako o bezpečný prístav v čase ekonomickej neistoty môže podporiť ďalší rast ceny. Na druhej strane, ekonomická neistota so sebou prináša tiež nezamestnanosť a následne aj oslabenie spotrebiteľa.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Čo rastu pomáha a čo mu škodí

Dôležitým determinantom rastu cien kryptomien v poslednom období je jednoznačne technologický vývoj a adopcia Bitcoinu. Rastúci počet spoločností a platforiem, ktoré akceptujú Bitcoin, a rozvoj technológií, ako napríklad Lightning Network, môžu tiež pozitívne ovplyvniť cenu. Viacero firiem Bitcoin nakupuje, o čom často informujeme aj na stránkach Kryptomagazínu.

Hoci vyhliadky na nový historický vrchol pre Bitcoin môžu byť vzrušujúce, je dôležité si uvedomiť, že trh s kryptomenami je stále veľmi volatilný a rizikový. Technické vzorce sa môžu nepredvídateľne zmeniť a trhové podmienky môžu ovplyvniť neočakávané udalosti. Obchodníci a investori by mali byť preto opatrní a dôkladne zvažovať svoje investičné stratégie.

Bitcoin sa nachádza v kritickom bode, kde by mohol zažiť výrazný pohyb, ak sa naplní predpoveď o tzv. megafóne. Ak sa cena dostane nad hornú hranicu tohto technického vzorca, Bitcoin by mohol dosiahnuť nové historické maximum. Avšak, ako vždy, investori by mali byť pripravení na volatilitu a potenciálne riziká, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou trhu s kryptomenami.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.